23948sdkhjf

Nedbrud på Siri koster hos Dong

Efter en uges produktionsstop står det nu klart at den utætte tank på olieplatformen Siri kommer til at koste dyrt for Dong. Landechef for Dongs danske olieproduktion vurderer, at man ikke kommer i gang med produktionen inden for den næste månedstid. Dermed mister Dong 12% af sin olieproduktion dagligt.
At en tank på boreplatformen Siri i sidste uge sprang læk, kommer til at koste for Dong. Produktionen ligger fortsat stille og det vil den gøre noget tid endnu.
- Vi ser det som en meget alvorlig situation. Jeg vurderer ikke, at vi kommer i produktion igen inden for en måned, siger Jesper Nørrelund, landechef for den danske del af Dong Energys olieproduktion, til dagbladet Børsen.

Samlet producerer Dong Energy 50.000 tønder olie om dagen og med nedbruddet på Siri mister man dagligt 12% af den samlede produktion.

Dong kan endnu ikke sætte beløb på tabet, men med den nuværende oliepris står koncernen til at miste 2,1 mio. kr. dagligt i tabte indtægter. Nedbruddet har indtil i dag kostet Dong 15 mio. kr., og går der en måned mere vil tabet være oppe på 75 mio. kr.

Dong Energy efterlader stadig mulighed for, at nedbruddet kan påvirke hele selskabets resultat for 2009. I en meddelelse skriver Dong Energy, at betydningen for Dong Energys finansielle resultater for hele 2009 endnu er ukendt.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109