23948sdkhjf

Store forventninger til jordvarme-forsøg i Strandby

Strandby Varmeværk står bag det første forsøg med lagring af varme i jorden herhjemme. Lykkedes forsøget får det stor betydning for Danmarks varmeforsyning.
Region Nordjylland Vækstforum har støttet forsøget økonomisk og udover Strandby Varmeværk deltager også Aalborg Universitet, PlanEnergi og GEO i det første forsøg med lagring varme i jorden i Danmark, skriver Nordjyske.dk.

Troen på projektet er stor
Man er ikke sikker på forsøgets udfald endnu, men hos Strandby Varmeværk tror man på projektet.

- Vi tror, at det lykkes, og virksomhedernes opbakning viser, at der også er andre, der tror på det, siger Flemming Sørensen, driftsleder for Strandby Varmeværk til Nordjyske.dk.

Han fortæller, at lykkedes det at bruge jorden som varmedepot, så får det ikke alene betydning for miljøet, men også for Danmark, der ved at lagre varme i egen jord kan komme tættere på at blive uafhængig af f.eks. Ruslands gasdepoter.

Projekt Strandby Varmeværk
Hos Strandby Varmeværk har man allerede solfangere, der leverer varme til byens borgere. Målet med projektet er at forlænge den periode, hvor man kan nyde godt af solvarme.

I forbindelse med projektet graves rør 20 meter ned i jorden. Om sommeren, når man liggger inde med for meget solvarme, skal vandet fra solfangeranlæggene transporteres ned i rørerne, hvorved den omkringliggende jord bliver opvarmet. Varmen i jorden trækkes ved hjælp af koldt vand ud af jorden om vinteren og sendes opvarmet af sommerens varme ud til byens borgere.

Forsøgsresultaterne ligger klar til efteråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079