23948sdkhjf

Vattenfall vil ud af Danmark

En ny strategisk kurs skal øge fortjenesten og skabe værdi for energiselskabet Vattenfall. Samtidig reducerer selskabet sin eksponering til tre fokusmarkeder. Danmark er ikke et af dem.
- Vattenfall skal bestræbe sig på at øge fortjeneste og værdiskabelse, reducere gæld og eksponering på CO2-området samt placere sig blandt de førende virksomheder i udviklingen af bæredygtig energiproduktion.

Sådan lyder det i en pressemeddelse udsendt af det svenske energiselskab Vattenfall om selskabets nye strategiske kurs.

Samtidig slår Vattenfall fast at man fortsat vil være en europæisk virksomhed med en alsidig produktionsportefølje og et geografisk fokus på Sverige, Tyskland og Holland. Dermed er Danmark ikke længere en del af Vattenfall-koncernens strategi.

Konsolideringsfase & omkostningsreduktioner
Efter en intens periode med nyerhvervelser for at etablere Vattenfall som en vigtig europæisk energivirksomhed går Vattenfall nu ind i en konsolideringsfase.

Et program med omkostningsreduktioner, der tilsigter at reducere driftsomkostningerne med 6 milliarder svenske kroner (ca. 648 millioner euro), skal påbegyndes. Dette skal opnås igennem omkostningsreduktioner i optimeringen af indkøb samt arbejdsgange i drift og vedligeholdelse. Denne del vil indebære en reduktion af medarbejderantallet. Det er målet, at dette skal ske igennem naturlig afgang. Drøftelser med medarbejderorganisationerne er allerede påbegyndt.

Det samlede investeringsprogram i de næste fem år (2011-2015) skal begrænses ti 165 milliarder sek. (ca. 17,8 milliarder euro) sammenlignet med 201 milliarder sek. (ca. 21,7 milliarder euro) i den nuværende investeringsperiode (2010-2014).

Frasalg undersøges
Det vil blive undersøgt, om det er muligt at frasælge aktiver i geografiske områder, som ikke understøtter den nye strategiske kurs.

Dermed ønsker Vattenfall at reducere sin eksponering på CO2-området og styrke virksomhedens balance, hvilket vil give Vattenfall mulighed for i fremtiden at realisere yderligere vækst.

Elektricitet, varme & gas
Udvidelse og vækst forventes i en energiproduktion med lave C02-udledninger som f.eks. vind-, kerne- og vandkraft samt produktion baseret på biomasse og naturgas. Vattenfall ønsker at fortsætte med at være en integreret energivirksomhed, der fokuserer på produktion såvel som distribution, handel og salg samt bibeholdelse af alle tre produktområder: elektricitet, varme og gas.

- Med sin nye strategiske kurs tager Vattenfall det næste skridt i virksomhedens udvikling, siger administrerende direktør og koncernchef Øystein Løseth. Den strategiske kurs har til formål at styrke Vattenfalls balance, øge fortjeneste og værdiskabelse samt forberede virksomheden til yderligere vækst i fremtiden.

- Efter en periode med intens vækst er tiden nu kommet til konsolidering, siger Lars Westerberg, formand for Vattenfalls bestyrelse. Vattenfall skal nu reducere sin eksponering på CO2-området og være blandt de førende virksomheder i udviklingen af bæredygtig energiproduktion.

Ny organsiationsstruktur
En forretningsbaseret organisationsstruktur introduceres fra d. 1. januar 2011 og drøftes i øjeblikket med medarbejderrepræsentanter. Den nye organisation vil resultere i større gennemsigtighed, bedre præstation, lavere omkostninger og administrative udgifter samt øget kundefokus i hele Vattenfall.

Den nye øverste koncernledelse (Executive Management Group) består af:

Øystein Løseth – administrerende direktør og koncernchef,
Tuomo Hatakka – Production,
Huib Morelisse – Asset Development,
Harald von Heyden – Asset Optimization and Trading,
Anders Dahl – Renewables,
Torbjörn Wahlborg – Distribution and Sales,
Jonas Florinus – fungerende økonomichef,
Lars Gejrot – HR,
Elisabeth Ström – External Relations and Communications,
og Andreas Regnell – Strategy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094