23948sdkhjf

Energiselskab er gået konkurs

Fortsat varmt vand i nordjyske Vester Hjermitslev – men kommunen må æde regning efter konkurs
Der er fortsat varmt vand i hanerne i Vester Hjermitslev selvom byens energiselskab, der drev landets første biogasanlæg, tirsdag blev erklæret konkurs.

- Vi har kæmpet en hård kamp for at sikre at det kunne overleve, men desværre var kampen forgæves. Vi magtede ikke at få driften til at gå i nul, siger Kirsten Birke Lund, der er bestyrelsesformand for den selvejende institution, Vester Hjermitslev Energiselskab, der leverer varme til Vester Hjermitslev Varmeværk, der sørger for at sende varmen videre til de cirka 160 tilknyttede husstande i byen.

Helt op til konkursen arbejdede bestyrelsen på at finde en køber til anlægget, men først i sidste øjeblik gav det gevinst. Ny ejer er BioFuel Technology - en midtjysk virksomhed, der i forvejen arbejder indenfor branchen - og som vil drive biogasanlægget videre som et anpartsselskab.

Den største taber på konkursen bliver Jammerbugt Kommune, der ender med en regning i millionklassen. Med konkursbegæringen kan kommunale garantier på op mod 4,8 mio. kr. være tabt.

Jammerbugt Kommune overtog ved kommunesammenlægningen den 1. januar 2007 en garantiforpligtigelse i forhold til Vester Hjermitslev Energiselskab på 5,0 mio. kr. Garantien var givet i 2004/2006 til en renovering og ombygning af biogasanlægget, men garantien er senere nedbragt med 200.000 kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093