23948sdkhjf

Fremtidens vindmølle ligner en donut

Iværksættere fra Boston har en prototype klar på en helt ny og banebrydende vindmølle, der hverken har tårne eller fundamenter og mest af alt ligner en svævende donut.
Om kort tid er verdens første svævende vindmølle i drift i byen Fairbanks i Alaska. Det skriver EnergiWatch.

Bag møllen, der officielt har navnet 'Bouyant Wind Turbine' (BAT), står Boston-fimaet Altaeros. Iværksætternes plan er i første omgang at gøre BAT-møllen til et alternativ til traditionelle diesel-generatorer, men på sigt kan den måske blive et alternativ til traditionelle vindmøller. Ifølge Altaeros er fordelen ved de svævende vindmøller, at de kan erstatte traditionelle møller ved store mine-områder, på militærbaser og på mindre øer og samtidig flyttes efter behov.

BAT-møllen er i sin konstruktion bygget ind midt i et gigantisk helium-luftskib, hvorfor møllen kan sendes op i 600 meters højde. Her er vindforholdene så gunstige, at energiudbyttet er mellem seks og otte gange højere end ved landjorden. Ifølge producenterne er den svævende mølle desuden op til 90 procent billigere end traditionelle vindmøller, når det kommer til installation og transportomkostninger.

BAT-møllen har på grund af sit udseende fået tilnavnet "Sky Donut", se mere i nedenstående video:

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11