23948sdkhjf

Forhenværende bestyrelsesformand sår tvivl om solcelleaftale

Tidligere bestyrelsesformand tvivler på afgørende ordre på solcellepaneler for op mod 850 mio. kr. Samtidig nedtoner partnerne i projekt Danske Solhaver nu deres rolle.
Tidligere bestyrelsesformand i Niels Holcks konkursramte Viridis Solar Systems, Peter Tørslev kender ikke til den millionaftale med en kinesisk solcelleproducent, der nu skal agere løftestang til at skaffe statsstøtte på 1,2 mia. kr. til projekt Danske Solhaver, oplyser dagbladet Børsen.

Niels Holck holder på, at der er indgået en hemmelig aftale i februar 2013 – før Viridis Solar Systems konkurs i juni samme år - med den kinesiske producent af solcellepaneler Jinkosolar om at opkøbe solcellepaneler for op mod 850 mio. kr.

Læs også: Uro om stort dansk solcelleprojekt

Løftestang for statsstøtte
Netop aftalen, der er indgået før konkursen, er væsentlig i forbindelse med Niels Holck og vennen Mikkel Palsbys nye projekt Danske Solhaver, da man med aftalen i hånden kvalificerer sig til en statsstøtte på 1,2 mia. kr. til etableringen af 475 solcelleparker fordelt på 475.000 andele, der skal sælges til danskerne.

Men som nævnt kender daværende bestyrelsesformand ikke noget til, at der skulle være indgået en aftale mellem Viridis og Jinkosolar - og tvivler på at der skulle være indgået en sådan aftale uden hans vidende.

Ifølge advokatfirmaet Bech-Bruun er der underskrevet en kontrakt mellem parterne den 23. eller 24. februar 2013. Også hos Jinkosolar, der er børsnoteret i New York bekræfter man aftalens eksistens, selvom man endnu ikke har meddelt børsmarkedet om ordren. Salgsdirektør hos Jinkosolar Roland Prugger siger til Børsen at man ikke er i stand til at kommentere på aftalen med Viridis, da der er tale om forretningshemmeligheder. Han understreger dog, at der er tale om en reel aftale og henviser i øvrigt til Niels Holck for yderligere kommentarer.

Partnerroller nedtones
I forbindelse med den seneste uro om Niels Holcks solcelleprojekt har de forskellige samarbejdspartnere i projektet forsøgt at nedtone deres rolle. Først bad Danfoss om at blive slettet fra listen over samarbejdspartnere, dernæst både Top Danmark, advokatfirmaet Bech-Bruun og landskabsarkitekterne i Hededanmark.

- Henset til den involvering, vi selv ser, at vi har i dette projekt, så synes vi nok, at det er lidt vel tidligt – og nok også en lidt for fremtrædende rolle vi tildeles i denne sammenhæng – og herunder også, at vi bliver fremhævet som en ud af fire udvalgte samarbejdspartnere, siger kommunikationsdirektør i Hededanmark, Anders Lehmann og tilføjer:

- Derfor har vi også bedt om at blive fjernet som samarbejdspartnere på Danske Solhavers hjemmeside, siger han.

Hos Bech-Bruun oplyser partner Peter M. Andersen at man ikke har rådgivet i fuld skala, kun på ad-hoc-basis, mens man hos Topdanmark hører kommunikationschef Jens Langergaard sige, at man ikke er i partnerskab med Danske Solhaver.

Det har ikke været muligt for dagbaldet Børsen at få Niels Holcks kommentar til artiklen http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/78769/artikel.html
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094