23948sdkhjf

Solcelleformand: Solcellereglerne skal være mere enkle

Efter længere tids disput med EU-kommissionen bliver solceller nu omfattet af en række – komplicerede – overgangsordninger. Nu starter debatten om reglerne fra 2017 og frem.
På onsdag den 11. februar træder der en overgangsordning i kraft, så ejere af solcelleanlæg etableret fra november 2012 og frem kan få klarhed over hvor mange øres pristillæg, de kan få for deres kilowatttimer. Klarheden kan opnås via en ansøgning til Energinet.dk.

Det skriver Dansk Energi på sin hjemmeside.

- Vi er rigtig glade for, at der nu endelig kommer en afklaring efter lang ventetid, siger Flemming V. Kristensen, der er formand for Dansk Solcelleforening og erhvervschef i EnergiMidt. Han glæder sig over, at Energinet.dk den 16. marts åbner for ansøgninger til en række tidsbegrænsede puljer for private solcelleanlæg.

Dansk Solcelleforening havde gerne set mere enkle regler, og foreningen ser det som en hovedopgave at få strikket et logisk regime sammen, når de nye overgangsordninger udløber om et par år.

- Solceller bliver billigere og billigere – og kan måske blive dén billigste energiteknologi. Solceller kommer til at spille en stadig større rolle de næste 15-20 år, hvor vi skal over mod, at vedvarende energi dækker 100 procent af el- og varmeforbruget, siger Flemming V. Kristensen.

Den grønne omstilling kræver betydelige investeringer, og Flemming V. Kristensen opfordrer politikere og embedsmænd til at huske, at der skal skabes langsigtet sikkerhed - også for investorer i solcelleanlæg – hvis omstillingen skal lykkes.

Som andre firmaer på markedet har EnergiMidt været ramt af de seneste års usikkerhed om afregningspriser for solcellestrøm, men ifølge Flemming V. Kristensen har den midtjyske energikoncern ikke givet op.

- Priserne på solceller er faldet drastisk de seneste 5-7 år. Solceller er konkurrencedygtige med havvind, når man ser på de seneste udbud, og om ikke ret mange år vil solceller ikke længere have behov for støtte, forudsiger Flemming V. Kristensen.

Med den nye overgangsordning kan også anlægsejerne, hvor der foreligger en ubetinget og bindende købsaftale, søge Energinet.dk om et pristillæg oven i de 60 øre/kWh, der er taksten i øjeblikket.

Afhængigt af driftsstart kan anlægsejere, der lever op til de midlertidige regler, se frem til at få i alt 1,30, 1,16 eller 1,02 kroner pr. produceret kWh. En række solcelleejere kan dermed se frem til at få efterbetalt betydelige beløb.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063