23948sdkhjf

Positive vinde over Energi Fyn

Årets resultat afspejler den positive udvikling Energi-Fyn Koncernen har været igennem.
Energi Fyn-koncernens samlede regnskabsresultat udviser et overskud før skat på 152 mio. kr. og på 130 mio. kr. efter skat og minoritetsinteresser. Til sammenligning udgjorde sidste års resultat 95 mio. kr. før skat.

Årets resultat ligger over det budgetterede resultat og anses således som værende tilfredsstillende.

- 2014 har været endnu et godt år for Energi Fyn med fokus på resultatskabelse, udvikling og på at styrke vores position som fynboernes energiselskab. Der er i høj grad brug for at skabe et solidt fundament for Energi Fyns fremtidige konkurrenceevne, og det uanset om det er inden for det regulerede område omkring vores eldistributionsnet og det at levere el til vores fynske andelshavere, eller om det er inden for vores kommercielle områder som for eksempel inden for salg af el- og fiberydelser, rådgivning om energibesparelser eller etableringen af vindkraft. Det synes jeg, vi er lykkedes godt med, udtaler koncernchef Bent Agerholm og tilføjer, at det er den udvikling og kurs, som Energi Fyn også i 2015 vil forfølge og styrke.

Fiber & infrastruktur
Ét af de forretningsområder, som i 2014 har oplevet en positiv udvikling med en tilhørende positiv resultatudvikling til følge er inden for Energi Fyns fiberaktiviteter.

Også på det eltekniske område er Energi Fyn blevet styrket. Energi Fyns samlede aktiviteter målrettet eldistributionsnettet er i 2014 blevet samlet i ét netselskab, på samme måde som
det samlede fynske 60 kV net nu også er ejet af Energi Fyn og er blevet en integreret del af Energi Fyns forretning og organisation.

- Der er tale om en konsolidering, der styrker og fremtidssikrer den fynske elinfrastruktur. At kunne sammentænke og integrere elforsyningsnettet har ikke mindst stor betydning i planlægningen og udmøntningen af de kommende store anlægsprojekter i Odense midtby - med et nyt Universitetshospital og en letbane i front. Det glæder mig derfor meget, at Energi Fyn også på den front er blevet styrket, slutter Bent Agerholm.

Grøn omstilling
I tilknytning til den fynske elinfrastruktur har Energi Fyn også fortsat bidraget til den grønne omstilling.

En af hjørnestenene i den forbindelse er den fortsatte realisering af energibesparelser hos såvel erhvervslivet som hos de private kunder.

Herudover har fokus også været rettet mod opførelsen af vindmøller - en indsats, som i slutningen af året resulterede i købet af fem vindmøller. Også nye vindmølleprojekter er undervejs, ikke mindst på den kommende havneterminal ved Lindø Industripark i samarbejde med Odense Havn. Der er tale om et projekt, som blev politisk godkendt i Kerteminde Kommune primo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125