23948sdkhjf

Fire millioner kroner skal fremme elbusser

Energistyrelsen klar med støttepulje, der også er til ladeinfrastruktur
Energistyrelsen åbner nu for projektansøgninger til en pulje på fire millioner kroner til trafikselskaber, kommuner, regioner og busoperatører, der ønsker at investere i elbusser.

Tilskud fra puljen skal vre med til at dække de meromkostninger, der er ved at anskaffe en mere klimavenlig elbus frem for en almindelig dieselbus. Puljen støtter samtidig den nødvendige ladeinfrastruktur.

Støttepuljen har til formål at sikre, at der kommer flere elbusser i Danmark, og projektet skal skal også sikre bedre viden, dels om den reelle meromkostning ved skift til elbusser, dels om udfordringer ved organisering af elbusdrift.

Frist 9. november

- Hermed vil støtteordningen på sigt reducere risikoen for busoperatører ved at indsætte elbusser i rutedrift. På længere sigt skal det medvirke til at give operatører en økonomisk sikrere vej til at investere i elbusser og puljen skal dermed fungere som katalysator for at udbrede drift af elbusser i større skala, skriber Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Trafikselskaber, kommuner, regioner og busoperatører, der ønsker at investere i elbusser, skal søge om tilskud fra støttepuljen senest 9. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094