23948sdkhjf

Manglende held og dårlig timing ledte til konkurs

Efter to turbulente år er producent af biobrændselskedler Dualtec Energy begæret konkurs.
- Med det nuværende styrtdyk i oliepriserne og forventningerne om, at dette vil fortsætte i 2016, har jeg som hovedaktionær i Dualtec nøje overvejet om, det var fornuftigt at tilføre yderligere kapital i Dualtec Energy A/S. Konklusionen er, at jeg tager det nuværende tab, og begrænser det hertil, skriver direktør Erik Schelde hos Dualtec Energy i en mail til Energy Supply.

Emnet er den konkursbegæring han netop selv har indgivet til Skifteretten i Aalborg.

Han påpeger, at der er flere hændelser, som enkeltvist eller samlet set, har haft betydning for selskabets negative udvikling.

Vejen mod konkurs
Dualtec Energy A/S blev stiftet i november 2013 med baggrund i opkøb af aktiverne i konkursboet P&H Energy ApS.

Strategien med opkøbet af P&H Energy var, at Erik Schelde sammen med grundlæggeren af P&H Energy skulle videreudvikle det eksisterende produktprogram samt videreføre salg af reservedele og service på de over 900 solgte P&H kedler, som er i drift hos kunder i ind og udland.

- Kort tid efter vores køb af P&H opstod der problemer i samarbejdet med tidligere ejer, Carsten Primdal, som resulterede i, at han blev bortvist maj 2014. Med ham forsvandt også alt know how i P&H kedlerne, og dermed stoppede vi udviklingsarbejdet. Det betød, at den investering, vi havde begået i P&H stort set var tabt, og vi måtte starte helt fra bunden igen med et nyt kedelprogram, skriver Erik Schelde i mailen.

Dualtec Energy valgte midlertid at videreudvikle produktprogrammet fra en udenlandsk producent, og i oktober 2014 begyndte man salget af de nye kedler.

- Men knap seks måneder uden omsætning samt reetablering af et nyt forretningsgrundlag fra bunden kostede bundlinje og fri pengestrøm. Hertil lægges, at vi havde tabt det meste af investeringen i P&H, uddyber han.

Lav oliepris
I slutningen af 2014 havde Dualtec Energy således fået etableret kedelproduktion i Bosnien og opnåede ret hurtigt et fornuftigt salg, men da oliepriserne begyndte at falde var virksomheden prisgivet.

- Lav oliepris er som bekendt ren gift for producenter af biobrændselskedler. Specielt i vores segment med kedler fra 20 kW – 1.000 kW hvor kunderne typisk er industri, institutioner og kedelcentraler til erhvervsejendomme. Her er kunderne følsomme i deres overvejelser om, der skal investeres i nyt biobrændselsanlæg, eller om det bedre kan svare sig at bibeholde det gamle olie eller gasfyret anlæg, forklarer Erik Schelde.

Trods den faldende oliepris kunne Dualtec Energy have fremvist et regnskab for 2015 med et resultat på minus 250.000, hvilket er en forbedring på 750.000 kr. i forhold til 2014.

Men Erik Schelde valgte altså at stoppe mens tabet endnu var overskueligt.

Held & timing
At det har været to turbulente år lægger Erik Schelde ikke skjul på og han vil da også nu bruge lidt tid på at sunde sig ovenpå konkursen.

- Set i bakspejlet har jeg nok været for modig i forbindelse af købet af P&H og måske troet for meget på mine egne evner efter mange andre succesfyldte år. Men som en tidligere bestyrelsesformand i et af de Hollandske selskaber, jeg var direktør i, sagde; I alle investeringer skal der udover talent også være lidt held til, god timing samt et godt kapitalberedskab. Som aktionær i Dualtec manglede vi lidt held og god timing - det sidste med henvisning til de stærkt faldende oliepriser, forklarer han.

Konkursboet efter Dualtec Energy skal nu håndteres af kurator Flemming Bastholm, der allerede er i gang med at se på hvilke dele af forretningen, der kan sælges videre.

- Nu skal alle muligheder undersøges og tingene realiseres bedst muligt, med mindst muligt tab, siger han til Energy Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111