23948sdkhjf

Et skridt nærmere fuld fusion

Der kan spares millioner, hvis byrådene i Varde og Esbjerg nikker ja til en fuld fusion af Din Forsyning.
Siden marts 2015 har Din Forsyning eksisteret i sin nuværende form. Et selskab opstået ved en sammenlægning af Esbjerg Forsyning og Varde Forsyning. Selskabsstrukturen er derfor opdelt efter de to kommuner, Varde og Esbjerg. Det betyder, at der på nuværende er ti selskaber under Din Forsyning og at de ledes af tre bestyrelser.

Det vil ejerkredsen bag Din Forsyning gerne lave om på, og derfor går man efter en fuld fusion, hvor driftsselskaberne på tværs af de to kommuner samles, antallet af selskaber reduceres og ledelsen foregår under én bestyrelse i stedet for tre.

Arbejdet skrider frem
Arbejdet hen mod den fulde fusion skrider frem ad, og her i juni måned skal de to byråd i Varde og Esbjerg Kommuner træffe beslutning om, hvorvidt der skal ske en fuld fusion af selskaberne .

De to borgmestre anbefaler et klart ja til fusionen, og det gør direktør i Din Forsyning Jesper Frost Rasmussen også. Han peger især på det store besparelsespotentiale, der ligger i en fuld fusion.

I forbindelse med sammenlægningen af Varde Forsyning og Esbjerg Forsyning afslørede en analyse nemlig et besparelsespotentiale på 17 mio. kr. alene ved sammenlægningen. Der er allerede sparet 8 mio. kr., og en fuld fusion vil give endnu større besparelsespotentiale.

- I forbindelse med den fulde fusion, som vi nu forventer at byrådene siger ja til at fortsætte med, er det forventningen, at de største besparelser vil komme på investeringssiden. Ved at se hele forsyningsområdet som et område vil vi kunne reducere det samlede investeringsbehov. De investeringer, der er de rigtige i hvert selskab isoleret set, er ikke nødvendigvis de helt rigtige, når man ser på det samlede forsyningsområde. Her vil vi kunne reducere investeringsbehovet ved at samtænke løsningerne. Samtidig vil kompleksiteten mindskes, når antallet af selskaber reduceres, hvilket også vil medføre en effektiviseringsgevinst på den daglige drift, oplyser Jesper Frost Rasmussen til Energy Supply.

8 mio. sparet
De otte millioner som sammenlægningen af de to forsyningsselskaber allerede har givet i besparelser, er hentet lidt rundt omkring i organisationen.

- Det er sket ved en reduktion i medarbejderstaben på 10 personer og ved sparede omkostninger. Vi har eksempelvis sammenlagt vores kundeafregningssystem og afviklet det system, der tidligere blev anvendt i Varde Forsyning, ligesom hele IT-området nu er samlet et sted. Samtidig har vi gennemført flere udbud, hvor vi har opnået besparelser på vores indkøb ved, at vi nu har en større volumen at udbyde. Derudover er vagtordninger blevet sammenlagt, så omkostningerne dertil også er reduceret, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Han forventer at de sidste besparelser fra den oprindelige plan skal findes inden for de områder, hvor man allerede har hentet de første besparelser, altså på kommende udbud på indkøbsområdet og på sammenlægningen af yderligere IT-systemer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098