23948sdkhjf

Dansk bølgeenergi får adgang til britisk elnet

Hybridanlægget Floating Power Plant har valgt en lidt anden tilgang til bølgeenergienend de andre danske anlæg. 

Magasinet Offshore

Artiklen er en del magasinet Offshore, som netop er udgivet: Læs magasinet her 

Du kan også læse en del af  de andre artikler i magasinet her:

Det mest åbenlyse er, at Anders Køhler og hans team har valgt at installere en vindmølle på toppen af bølgeenergianlægget - Noget helt andet er, at Anders Køhler efter års udvikling og test både i bølgebassinet på AAU og i havet ud for Lolland, har valgt at vende Danmark og dansk farvand ryggen. 

-  Den danske bølge-ressource er ikke den bedste i verden, og ministeren og regeringen er ligeglade med bølgeenergi, så vi kigger ikke længere mod Danmark, siger Anders Køhler.

Og det ser ud til at fungere.

Virksomheden har indgået en aftale med det irske selskab DP Energy om brug af FPPs teknologi til to kommercielle projekter i Storbritannien – et ud for kysten i Wales og et ud for kysten i Skotland.

- I sidste uge fik vi adgang til det skotske elnet. Det er stort. Efter en konkurrents konkurs gik vi ind i en budrunde og fik deres grid-connection, fortæller Anders Køhler, der ikke lægger skjul på hvad virksomhedens ambition er:

- Vi vil være dem, der åbner op for offshorevind på dybt vand. Det er alt for dyrt med havmøllefundamenter på dybt vand i dag. Det kan vi ændre på med vores anlæg.

Begge projekter i UK har til mål er udvikle over 200MW, dog i faser at ét anlæg, dernæst 3 anlæg og så den fulde udbygning til +200MW. Hvert er anlæg til de to projekter er på 2MW bølgekraft og 8MW vind. Dog vil det første anlæg bliver søsat med en mindre mølle, forventeligt 5MW. 

Fakta om Floating Power Plant

  • Så dagens lys i: 2004
  • Første udgave af Floating Power Plant blev bygget i 2007
  • Størrelse: 2 - 3,6 MW bølgeenergi og 5 - 8 MW vind.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094