23948sdkhjf

Kommentar til Energistrategi 2050 – Dansk Erhverv

Dansk Erhverv er kritiske overfor udsigten til flere energiafgifter og ønsker mere fokus på samspillet med erhvervslivet.
Interesseorganisationer og foreninger forskellige synspunkter vedrørende regeringens ’Energistrategi 2050’. Energy Supply ser nærmere på de centrale aktørers udmeldinger.

Dansk Erhverv efterlyser et alternativ til afgiftsvejen. Samlet set lyder regningen på 3,6 mia. kr i energiafgifter.

- Vi anerkender, at det er fornuftigt og helt rigtigt set, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændstoffer. Men vi er ærgerlige over, at man uden videre vælter regningen over på et erhvervsliv, der kæmper for at trække os ud af lavvæksten, siger underdirektør i Dansk Erhverv Søren Friis Larsen.

- Regeringen måtte meget gerne have gjort mere ud af de elementer i udspillet, hvor der er et reelt sammenspil med netop erhvervslivet. For der er jo et alternativ til afgiftsvejen som for eksempel udvikling af nye klimaløsninger, energirenovering af bygninger og smartere infrastrukturløsninger, understreger han.

Svært at få øje på væksten
Dansk Erhverv har svært ved at få øje på væksten i det såkaldte grønne vækstudspil, da netop væksterhvervene kommer til at betale en uforholdsmæssig stor del af energiregningen.

- Det er dybt problematisk, at serviceerhvervene igen må lægge så hårdt for, da de uden tvivl er den vækstmotor, der skal hive Danmark helt op af vækstfælden. I forvejen er serviceerhvervene uforholdsmæssigt hårdt ramt af energiafgifter, og vi havde håbet på et opgør med den skævvridning,
siger Søren Friis Larsen, der heller ikke synes, det grønne i udspillet springer i øjnene:

- Den nye energiforsyningsafgift bliver pålagt såvel de grønne som de sorte energiformer. Det er der vel ikke så meget grønt i, og det handler nok mere om, at regeringen er nervøs for at tømme afgiftsprovenuet. Så drejer det sig jo mere om at få penge i statskassen end miljøet, konkluderer han.

Et samlet overblik over organisationer og aktørers vurdering af 'Energistrategi 2050' findes her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08