23948sdkhjf

Vestas løfter sløret for ny havmølle

Modsat manges forventninger bliver Vestas nye mølle på 7 MW i stedet for 6 MW. (Opdateret onsdag 15.10)
Den nye mølle, der er blevet døbt V164-7.0 MW, får en rotordiameter på hele 164 meter og er designet specielt til de hårde vejrforhold i Nordsøen.

- Vi er meget glade for at kunne betjene markedet og vise vores engagement til offshore vindenergi-industrien ved at introducere vores dedikerede offshore-turbine – V164-7.0 MW. Indikationerne fra verdens regeringer, og specielt i Storbritannien, om at øge udnyttelsen af vindenergi er bestemt meget lovende. Vi ser frem til at lade denne nye turbine udfylde sin del af at gøre disse politiske mål til virkelighed, siger Vestas’ topchef Ditlev Engel.

Ifølge direktør for Vestas Offshore, Anders Søe-Jensen, er offshore-vindmarkedet stadig kun i sin vorden, og det forventes at vokse kraftigt i de kommende år.

- Vi forventer, at en stor del af udviklingen inden for offshore-vindmarkedet vil ske i den nordlige del af Europa, hvor forholdene på havet er specielt hårde. Baseret på vores store offshore-erfaring og vores mange år som pionerer inden for offshore vindindustrien har vi designet V164-7.0 MW specielt til at give det højeste energiudbytte og den højeste pålidelighed i dette hårde og udfordrende miljø. Dette gør vores turbine til et indlysende valg til fx runde 3-projekter i Storbritannien, siger Anders Søe-Jensen.

Direct drive ikke pålidelig nok
I første omgang vil produktionen af den nye vindmølle komme til at ske i Nordeuropa, hvor Vestas forventer at den største del af salget vil ske. Dog er man klar til at starte produktion andre steder i verden, hvis der er efterspørgsel.

Modsat konkurrenten Siemens er Vestas’ nyeste offshore-mølle udstyret med gearkasse.

- Vi startede faktisk med to separate udviklingsspor; et med fokus på direct drive og et med fokus på en gear-løsning. Det blev dog hurtigt klart, at hvis vi ville møde vores kunder forventninger om lavest mulig energipris og investerings-pålidelighed, havde vi brug for en perfekt kombination af innovation og bekræftet teknologi, og derfor kunne valget kun falde på en mellem-hastigheds gear-løsning, siger Vestas’ udviklingschef Finn Strøm Madsen.

Opførelse af de første V164-7.0 MW-prototypemøller forventes at finde sted i fjerde kvartal 2012. Serieproduktion planlægges påbegyndt i første kvartal 2015, såfremt der er en fast ordrebeholdning, der berettiger den betydelige investering, der kræves for at kunne udvikle de nye produktions- og samlefaciliteter, der er nødvendige for at bygge en mølle af denne størrelse.


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://vestas.23video.com/v.swf[/address][/flash]
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142