23948sdkhjf

Massiv støtte til vindtestcenter

Green Labs DK støtter LORC og verdens største test af vindmøllehuse med 87 millioner.
Millionstøtte blåstempler LORC’s etablering af en stor testbænk til naceller.

- Testbænken bliver verdens største og den teknisk mest intelligente. Den vil blandt andet kunne teste flere lasttilfælde end de eksisterende, mindre testbænke i verden – ved blandt andet at påvirke møllerne med simuleringer af de helt specielle og meget hårde forhold, der findes ude på havet. Testbænken vil kunne simulere tyve års påvirkninger på under et halvt år, herunder kan den genskabe sammentræf af fejl, der medfører havarier, siger Claus Hviid Christensen, adm. direktør for LORC.

Green Labs DK’s støtte er desuden et vigtigt rygstød til LORC’s ambition om at blive et af de fem planlagte europæiske centre for test af grøn energiteknologi.

Center for test af kæmpemøller
LORC blev etableret i 2009 som videns- og testcenter for grøn offshore energi på Lindøværftets område, hvor målet er at tiltrække produktionsvirksomheder og nye arbejdspladser fra den grønne offshore industri.

Den helt centrale testfacilitet i LORC er testbænken til afprøvning af offshore vindmøller med en ydeevne på op til 10 MW. Den etableres som et tæt samarbejde mellem LORC, vindbranchens største virksomheder; Vestas Offshore, Siemens Wind Power, Dong Energy og Vattenfall Vindkraft samt Risø DTU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189