23948sdkhjf

Siemens investerer 1 milliard i Danmark

Vindmølleproducenten vil bygge to nye R&D-centre i Aalborg og Brande og et nyt offshore kompetence-center i Vejle.
Siemens udvider nu yderligere sin forretning for vindenergi i Danmark til støtte for den globale ekspansion og udviklingen af nye produkter.

I 2011 og 2012 vil vindmølleproducenten investere mere end 1 mia. kr. i at opbygge nye centre for forskning og udvikling i Danmark, udvide sine produktionsfaciliteter og skabe nye kontorpladser til den voksende arbejdsstyrke i landet.

Mekka for vindkraftindustrien
I Brande og Aalborg vil Siemens bygge centre til forskning og udvikling, der vil rumme state-of-the-art testfaciliteter til nye teknologier som gearløse vindmøller og Quantum Blade-vingeteknologi. Desuden vil Siemens justere produktionskapaciteten på sine eksisterende faciliteter for at kunne honorere den voksende efterspørgsel på offshore vindmøller.

Siemens åbner desuden et kompetencecenter for offshore vindmøller i Vejle, mens et andet nyt kontor i Ikast vil være base for den skandinaviske salgs- og projektstyringsgruppe.

- Danmark er blevet et mekka for den globale vindkraftindustri, takket være sin højt kvalificerede arbejdsstyrke og engagementet fra den danske regering. Vi vil investere 1 mia. kr. i de kommende to år for yderligere at udvide vores vindforretning i Danmark. Det er samtidig en klar indikation af, at Siemens fortsat anser Danmark for at være hovednerven for virksomhedens vindforretning, siger Jens-Peter Saul, administrerende direktør for Siemens Wind Power.

Flere danske arbejdspladser
Siden Siemens købte den danske vindmølleproducent Bonus Energy i 2004, har virksomheden investeret ca. 6 mia. kr. i Danmark. I dag arbejder flere end 5.200 medarbejdere for Siemens Wind Power i Danmark, og de tegner sig for en femtedel af den samlede vindindustris medarbejdere i Danmark.

- Selvom vi forventer, at størstedelen af vores fremtidige vækst vil ske på de centrale markeder i Amerika, Asien og Europa, vil vi også udvide vores arbejdsstyrke i Danmark for at støtte vores globale ekspansion, idet vi der nyder godt af erfaringer og viden, som det er svært at finde andre steder, siger Jens-Peter Saul.

I 2010 åbnede Siemens to nye produktionsanlæg i Kina og USA. Yderligere fabrikker er planlagt i Storbritannien, Canada, Rusland og Indien. Desuden vil Siemens fortsat arbejde med at oprette regionale salgs- og projektstyringsfunktioner for at sikre, at man er tæt på kunderne. Samtidig vil nye arbejdspladser løbende skabes i Danmark, især inden for R&D og inden for offshore-branchen.

Styrket position
Opførelsen af de nye R&D-testcentre i Aalborg og Brande vil blive påbegyndt i de kommende uger og forventes at være afsluttet i 2012.

- Investeringerne i vores nye R&D-centre i Brande og Aalborg vil styrke vores i forvejen førende position inden for vindmølleteknologi. Investeringen i de nye R&D-testcentre vil gøre os i stand til grundigt at undersøge og kontrollere nye produkter og løsninger, før de gennemføres i marken. Dette vil hjælpe os med at sikre, at vi fastholder vores gode resultater med pålidelighed for den næste generation af store vindmøller, siger Henrik Stiesdal, teknologichef i Siemens Wind Power.

For at imødekomme væksten i antallet af ansatte, vil Siemens åbne to nye kontorer i Danmark, udover at udvide det globale hovedkontor i Brande. Den succesfulde offshore forretning får et nyt kompetence-center i Dokkens kontorbygning i centrum af Vejle. Desuden vil de globale administrative funktioner også i fremtiden være baseret i Vejle. Omkring 650 Siemens-medarbejdere vil arbejde i Vejle fra begyndelsen af 2012. I Ikast vil omkring 200 Siemens-medarbejdere være beskæftiget i en kontorbygning beliggende tæt på byens centrum. Det nye kontor i Ikast vil være centrum for den skandinaviske salgs- og projektstyringsgruppe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14