23948sdkhjf

Biogasanlæg til Meta-Bio Energies sikrer Xergi fransk gennembrud

Xergis franske datterselskab Xergi SAS skal i løbet af 2011 levere et biogasanlæg til den franske miljøvirksomhed Meta-Bio Energies i byen Bel-Air de Combré i Vestfrankrig.
Biogasanlægget fra Xergi bygges, så det kan håndtere en lang række forskellige typer af biomasse, og det er hovedårsagen til, at Meta-Bio Energies har valgt netop Xergi som leverandør.

- Anlægget kommer til at kunne modtage både fast biomasse, flydende biomasse og fedt. Det sikrer os en høj grad af fleksibilitet, idet vi undgår at være afhængige af leverancer af bestemte typer biomasse, siger ejeren af Meta-Bio Energies, Jean-Paul Chazé.

Meta-Bio Energies har siden 2007 produceret kompost og gødningsprodukter af høj kvalitet på grundlag af biomasse fra gartnerier. Udover en grøn energiproduktion giver det fleksible biogasanlæg mulighed for, at virksomheden kan videreudvikle sit sortiment af gødningsprodukter på basis af den afgassede biomasse.

Gennembrud i Frankrig
Xergi har mere end 20 års erfaring med etablering og drift af biogasanlæg i Europa og USA. Via sit franske datterselskab kan Xergi både trække på sine internationale erfaringer og sikre, at anlæggets design og byggeprocessen tilpasses fransk lovgivning og franske miljøkrav.

For Xergi er aftalen med Meta-Bio Energies et stort skridt frem i selskabets strategi om at blive en stor leverandør af biogasanlæg i Frankrig.

– På det franske biogasmarked er fokus rettet mod at udnytte mange forskellige typer biomasse. Her har vi en stor konkurrencekraft, fordi vi internationalt har bygget en række biogasanlæg, der ligeledes er designet til at kunne håndtere biomasse af stærkt varierende karakter, siger Xergis administrerende direktør, Jørgen Ballermann.

Biomasse til energi og gødning
Meta-Bio Energies arbejder intelligent med at omdanne organisk affald til værdifulde gødnings-produkter. Denne proces forstærkes med biogasanlægget, og samtidig øges værdien af det organiske affald ved, at energiindholdet udnyttes til at producere el og varme.

Biogasanlægget får en kapacitet på 23.000 ton biomasse pr. år. Energiproduktionen kommer til at ske i en gasmotor med en effekt på 1 MWel svarende til cirka 4.000 menneskers forbrug. Den grønne el sælges til Electricité de France. Det varme vand, der fremkommer ved køling af gasmotoren, vil blive anvendt i en nærliggende virksomhed.

Produktionen af grøn el og varme betyder, at anlægget sikrer en reduktion i CO2-udledningen på 1.400 tons pr. år. Oven i dette kommer, at den gødning, der fremstilles på basis af den afgassede biomasse, fortrænger kunstgødning, som fremstilles med et højt forbrug af fossilt brændsel.

Byggeriet blev igangsat i maj måned, og driften af anlægget ventes at gå i gang ved udgangen af 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078