23948sdkhjf

Svensk storordre til Siemens Energy

Med dugfriske underskrifter på rammeaftalen mellem Siemens Energy og Statskraft SCA Vind AB (SSVAB), har vindmølleproducenten sikret sig en aftale på mere end 250 vindmøller.
Siemens Energy har indgået en rammeaftale på op til 253 vindmøller med en samlet kapacitet på mere end 580 MW til onshore-vindkraftværker i Sverige.

Køberen er Statkraft SCA Vind AB (SSVAB), hvor Statkraft har en 60-procent af aktierne og Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA 40 procent.

Den første konkrete ordre i henhold til denne aftale indebærer levering af 37 vindmøller Mörttjärnberget i Jämtland, Sverige.

Leverancen til Mörttjärnberget-projektet er det første kommercielle kontrakt for den nye gearløse SWT-2,3 til 113 vindmøller med en kapacitet på 2,3 megawatt (MW) og en rotordiameter på 113 meter.

Installation og idriftsættelse af de 37 SWT-2,3-113 vindmøller er planlagt til 2013

- Vi er særdeles stolte over, at vores nye gearløse vindmølle er blevet omfavnet af markedet så hurtigt. Vi er overbeviste om, at det bliver den foretrukne løsning for landbaserede vindmøller på steder med lav til middel vindhastigheder, lyder det fra Jens-Peter Saul, CEO for Siemens Wind Power Business Unit.

Mörttjärnberget er en del af SSVAB planlagte satsning med 490 vindmøller i syv forskellige parker. Hvis alt går efter planen bliver det den største vindkraftsatsning i landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094