23948sdkhjf

Ny rolle til Siemens i Brande

Siemens Wind Power bliver en selvstændig division i Siemens-koncernen. Hovedkvarteret for forretningsenheden for Europa, Mellemøsten og Afrika bliver i Brande.
Med virkning fra 1. oktober bliver Siemens Wind Power en selvstændig division i Siemens-koncernen. Hidtil har Siemens Wind Power været en forretningsenhed under Divisionen for Vedvarende Energi med hovedsæde i Nürnberg.

Det nye Siemens Wind Power
Den nye Siemens Wind Power division får tre regionale forretningsenheder for henholdsvis Europa, Asien og Amerika. Hovedkvarteret for Wind Power divisionen (intern Siemens-betegnelse Energy, Wind, eller E W) placeres i Hamborg.

Hovedkvarteret for forretningsenheden for Europa, Mellemøsten og Afrika (E W EMEA), som bl.a. omfatter det meget succesfulde europæiske offshore marked, vil være i Brande i Danmark.

Hovedsæde for forretningsenheden Americas (EW AM) vil blive placeret i Orlando, Florida, USA, og hovedsæde for BU Asien og Stillehavsområdet (EW APAC) vil blive placeret i Shanghai, Kina.

Jan Kjærsgaard er udnævnt til administrerende direktør for Siemens Wind Power A / S og for den europæiske forretningsenhed. Han har været i Siemens i 10 år og har tidligere været ansvarlig for Siemens Wind Power i Amerika.

Danmark fortsat med i front
Danmark udgør fortsat med Brande og de øvrige danske fabrikker og andre anlæg langt den største andel af Siemens vind-forretning. De 5200 medarbejdere i danske Siemens Wind Power A/S udgør ca. to tredjedele af virksomhedens samlede globale medarbejderstab på 7.800.

Tættere på kunderne
- Med vores nye organisatoriske setup vi vil have en stærkere regional tilpasning og vi kommer tættere på vores kunder. Det er en vigtig forudsætning for at fortsætte succeshistorien om Siemens vindkraft. Vi har en god udgangsposition: Vi kan bygge videre på en rekord ordrebeholdningen på i alt næsten 11 milliarder Euro, og indenfor offshore, som er den hurtigst voksende sektor i vindkraftmarkedet, er vi førende i verden, siger Michael Suess, medlem af direktionen i Siemens AG og CEO for Siemens Energy.

I europæiske farvande alene har Siemens allerede installeret mere end 700 offshore vindmøller med en samlet kapacitet på over 2.000 MW.

I fremtiden vil et af fokusområderne for Siemens Wind Power blive industrialisering af produktion og logistik for at sikre endnu bedre effektivitet. Derved reduceres omkostningerne ved produktion af den enkelte mølle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125