23948sdkhjf

Endnu et solfangeranlæg til Vestjylland

Det er bestyrelsen for Spjald Fjernvarme- og vandværk, der nu vil investere i 5.500 kvadratmeter solfangere. Samtidig åbner formanden op for muligheden for biogas.
Det er resultatet af flere års drøftelser om alternativ energi, der nu udmøntes i en investering i solvarme hos Spjald Fjernvarme- og vandværk, skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Varmeværket har foretaget adskillige udregninger for at undersøge, om solvarme vil være en fordelagtig løsning.

- Og det er det. Det kan vi se på de økonomiske beregninger over solfangeranlæg, så nu vil vi investere i et solfangerprojekt med samme type solfangere, som der er opstillet i Ringkøbing, siger formanden for værkets bestyrelse, Flemming Larsen, til avisen.

Læs: Nu leverer solen varme til 100.000 fjernvarmeforbrugere

Klar til start
Flemming Larsen kunne på værkets generalforsamling fortælle de 30 fremmødte medlemmer, at man allerede har taget kontakt til kommunen om projektet, og at man forventer positive tilbagemeldinger.

Det næste skridt er et møde med kommunen om køb af jord til anlægget. Man har allerede kig på et areal nordøst for værket.

- Vi satser på at købe noget jord, og så skal der etableres cirka 5.500 kvadratmeter solfangere på stedet. Størrelsen af anlægget er vurderet af firmaet, som vi samarbejder med. Det er samme firma, som har etableret solfangeranlægget i Ringkøbing, siger Flemming Larsen.

De 5.500 kvadratmeter solfangere vil dække 18-20% af byens årlige forbrug. Levetiden er forventeligt på 25 år og afskrivningsperioden på 8-10 år.

Læs: Nu ruller solvarmen i Ringkøbing

Biogas også en mulighed
Flemming Larsen håber, at anlægget kan være opstillet i løbet af foråret/sommeren 2012. Men han lader det ikke blive det – andre former for alternativ energi kan komme på tale i det vestjydske.

- Elpatronen tror vi ikke på vil være rentabel her i Spjald. Biogas derimod vil nok komme engang, fordi kommunen arbejder med et stort projekt 2020, hvor der skal bygges biogasanlæg en del steder, og så skal varmeværkerne sikkert tvinges til at aftage. Selvfølgelig til en fornuftig pris, som ikke er dyrere end naturgas. Vi er naturligvis indforstået med, at dette er en fornuftig løsning, sagde formanden.

Læs: Ja til solvarme for millioner i Nykøbing Sjælland

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089