23948sdkhjf

Sagt og skrevet om Finanslovsforslaget

Energy Supply har samlet en række kommentarer fra organisationer med relation til energisektoren i kølvandet på torsdagens præsentation af det nye finanslovsforslag.
Dansk Erhverv: Finanslov løser ikke vækstudfordringen
Samlet set mener Dansk Erhverv dog ikke, at finansloven er ambitiøs nok i forhold til at trække Danmark ud af krisen. Også måden som de positive forslag skal finansieres på vækker bekymring.

- Hvis regeringen ønsker at skabe vækst og arbejdspladser, nytter det ikke at vælte skatter og afgifter for 5 milliarder kroner ned over verdens i forvejen mest skatteplagede befolkning og erhvervsliv. Finansieringen burde i langt højere grad findes gennem effektiviseringer og besparelser i verdens største offentlige sektor, bl.a. gennem øget konkurrenceudsættelse og bedre udnyttelse af velfærdsteknologi.
Adm. direktør Jens Klarskov.

Dansk Energi: Gode, grønne takter for energiforskningen i finanslovsforslag
Regeringens finanslovsforslag giver de grønne ambitioner god luft under vingerne især på forskningsfronten, hvor der alt i alt er afsat 1,2 mia. kr.

- Hvis vi vil nå i mål med et fossilfrit Danmark i 2050, skal vi også løfte vores energiforskning. Vi kan se, at regeringen holder ord på dette område, men de gode takter og beløb ændrer ikke på, at vi snart har brug for et energiforlig, der kan sætte en klar kurs for den store omstilling af vores energisystem flere år frem.
Adm. direktør Lars Aagaard

Læs: Kickstart-plan tilgodeser grøn energi

Vindmølleindustrien: Hurra, energiforskningen er reddet
- Det er et flot udspil regeringen kommer med i forhold til energiforskningen. Regeringen har matchet de fine ambitioner på energiområdet med et flot højt niveau for forskningsmidlerne i 2012, siger Jan Hylleberg adm. direktør i Vindmølleindustrien og tilføjer:

- Jeg efterlyser en langsigtet strategi for, hvor energiforskningen i Danmark skal hen. Vi regner med, at der inden jul bliver indgået en ny energipolitisk aftale, der rækker frem mod 2020. Her havde det været flot om regeringens udspil omkring forskningsmidlerne bakkede op teknologiudviklingen og den grønne omstilling vi skal i gang med.
Direktør Jan Hylleberg

Dansk El-Forbund: Finanslovsforslag glemmer kæmpe potentiale fra el-renoveringer
Regeringen har netop fremlagt en ny finanslov. Heraf fremgår det blandt andet, at regeringen vil oprette en pulje til en støtteordning til energirenovering af egen bolig på en halv milliard kroner som del af regeringens ambitioner om en grøn omstilling af Danmark.

- Regeringen omtaler kun renoveringer af vinduer, isolering af tage og hulmursisolering i finansloven. Det er der også brug for, men det er områder, hvor der allerede er sket store fremskridt de senere år. Nu er det på tide, at der kommer fokus på at få nedbragt el-forbruget.
Formand Jørgen Juul Rasmussen

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet: Finansloven redder energiforskningen
- Støtten til energiforskning er med regeringens finanslovsudspil blevet reddet fra en kraftig beskæring. Vi har valgt at afsætte næsten en halv milliard mere end det, der med sikkerhed var afsat fra den tidligere regering. På sigt vil regeringen gerne opprioritere forsknings- og udviklingsmidlerne til grønne energiteknologier, men som redningsaktion i en økonomisk hård periode, synes jeg, at vi rammer et rigtig flot niveau i næste års finanslov.
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Læs: Sagt og skrevet om Danmarks nye regering
Læs: Sagt og skrevet om folketingsvalget

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142