23948sdkhjf

Nyt Energitilsyn udpeget

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har udnævnt nyt Energitilsyn med virke fra 1. januar 2012.
Energitilsynet regulerer forholdene på markederne for elektricitet, naturgas og fjernvarme.

Energitilsynet består af en formand, seks medlemmer og to suppleanter.

Alle Energitilsynets medlemmer skal være uafhængige af sektorinteresser og myndigheder. Klima- og energiministeren udpeger medlemmerne af Energitilsynet, men Energitilsynet fungerer uden instruktionsbeføjelser fra ministeren.

Sekretariatet, som betjener Energitilsynet, er opdelt i tre centre. Direktør Finn Dehlbæk varetager den daglige ledelse af Sekretariatet for Energitilsynet.

Nyt Energitilsyn
Klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard har udpeget følgende:

Formand: Uffe Bundgaard-Jørgensen

Medlemmer: Anita Rønne, Ella Maria Bisschop-Larsen, Jacob Holmblad, Jørgen G. Jørgensen, Lis Holst & Mogens Arndt

Suppleanter: Peter Skak-Iversen & Niels Erik Andersen (per 1. april 2012)

Af de hidtidige medlemmer er Torben Riber, Jens Roesgaard, Ulla Nedergaard og Jens Sejer Sørensen alle udtrådt af Energitilsynet per 31. december 2011.

Energitilsynets arbejde
På el-området er reguleringen koncentreret om elnetselskaberne, men Energitilsynet fastsætter også prisen på elektricitet til forsyningspligtkunder.

På naturgasmarkedet er reguleringen også koncentreret om net-selskaberne. Naturgas kan oplagres i underjordiske lagre, og Energitilsynet fører tilsyn med de to lagerselskabers priser og adgangsvilkår. Endelig fastsætter Energitilsynet prisen på naturgas til forsyningspligtkunderne.

Netselskaber er monopolselskaber, og ved reguleringen af sådanne selskaber lægger Energitilsynet vægt på effektivitet og forbrugerbeskyttelse.

På varmeområdet er både produktion og net monopolselskaber. Disse selskaber er underlagt et princip om non-profit. Energitilsynet fører tilsyn med værkernes priser og leveringsbetingelser og griber ind, hvis priser og leveringsbetingelser afspejler mere end de nødvendige omkostninger eller på anden måde er urimelig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094