23948sdkhjf

Dong Energy skruer ned for investeringerne

Bestyrelsen for Dong Energy har besluttet at styrke kapitalstrukturen gennem en række tiltag, herunder en reduktion af selskabets nettoinvesteringsprogram for de kommende år.
Dong Energy forventer nu, at selskabets andel af nettoinvesteringer vil blive reduceret til omkring DKK 10 mia. for 2010 og DKK 10-15 mia. for 2011 (eksklusive minoritetsinteressers andel) fra det tidligere forventede niveau på DKK 15-20 mia. for hvert af årene 2010 og 2011. Forventningen om en nettoinvestering for 2009 på ca. DKK 20 mia. er uændret.

Ud over reduktionen af nettoinvesterings-programmet planlægger Dong Energy at gennemføre yderligere omkostningsbesparelser i tillæg til de tidligere udmeldte.

Dong Energy forventer med disse ændringer i 2010 at være i overensstemmelse med kapitalstrukturmålet om en nettorentebærende gæld (inklusive samlet hybridkapital) svarende til omkring tre gange selskabets ebitda (korrigeret for særlige kulbrinteskatter).

Dong Energy er fortsat besluttet på at ændre sin aktivportefølje til at omfatte mere vedvarende energi og på at opfylde sin målsætning om at reducere selskabets CO2-udledning pr. produceret MWh med 50% i 2020. Det ændrede nettoinvesteringsprogram sikrer fremdrift ifølge planen mod dette mål.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2009. Dong Energy forventer på
baggrund heraf, at selskabets nettogæld vil udgøre ca. DKK 28-30 mia. ved udgangen af 2009.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109