23948sdkhjf

Rygterne om Dongs børsnotering får nyt liv

Dongs bestyrelse vil forgylde sine aktionærer og lover allerede nu et gigantudbytte på 2,2 mia. kr. i 2010. Dermed pustes liv i børsnoterings-rygterne.
At Dongs bestyrelse allerede nu lover et solidt udbytte til sine aktionærer for 2010, puster endnu engang liv i rygterne om en nært forestående børsnotering for det delvist statsejede selskab, skriver Jyllandsposten.

Dong gør sig lækker – erhvervsminister maner til eftertanke
Mens Dongs bestyrelse lover guld og grønne skove for 2010, maner erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen til eftertanke og understreger, at der trods de gyldne udsigter for energiselskabet ikke er sket ændringer i forbindelse med børsplanerne.

- Vi er stadig positive, det skal bare ske på det rigtige tidspunkt. Derfor vil regeringen træffe den endelige beslutning, når de finansielle markeder har rettet sig, siger han til avisen.

Bestyrelsesformand om milliardløftet
Sidst Dong øremærkede 2,2 mia. kr. til udbytte til sine aktionærer og investorer var tilbage i 2008, da man stod overfor en mulig børsnotering.

Forelagt gentagelsen af milliardløftet, siger Dong-formand Fritz Schur:

- Staten ejer i dag 74% af Dong. Om staten i form af Folketinget beslutter at sælge ned til en ejerandel på 50-51 pct., mener jeg ikke, er det store problem. Jeg har kun sagt til politikerne, at jeg synes, at det er særdeles godt, at man overvejer det grundigt, inden man sælger ned under en majoritetsandel.

Det er bestyrelsens hensigt at udlodde 7,50 kr. pr. aktie i 2010, og i årene efter regnskabsåret 2010, og indtil der eventuelt træffes beslutning om børsnotering af selskabet, generelt at forøge udbetalingen med 0,25 kr. pr. aktie pr. år, fremgår det af Dong Energys netop udsendte årsregnskab.

Om børsplanerne - kort sagt
I 2004 besluttede et politisk flertal at børsnotere Dong. Aftalen blev indgået mellem V, K, S, SF, RV og DF. I januar 2008 var regeringen klar til at åbne for salget, men finanskrisen skød børsnoteringen til hjørne.

Staten ejer i dag 74% af Dong Energy, mens en række regionale energiselskaber ejer resten. Ved en børsnotering vil staten sælge ud ned til 51%.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172