23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AEA leverer endnu et elkedelanlæg til Grønland

Averhoff Energi Anlæg A/S har netop leveret et 6 MW 10,5 kV elkedelanlæg til Grønlands Energiforsyning i Nuuk

I februar 2010 bestilte Grønlands Energiforsyning et 6 MW 10,5 kV elkedelanlæg hos Averhoff Energi Anlæg A/S (AEA).

Elkedelanlægget ankom med skib til Nuuk i slutningen af uge 21.

Anlægget, der består af elkedelkomponenter samt cirkulationspumpe, pladeveksler, vandbehandling og styretavle m.m., var lastet i to 20 fods containere og blev på den måde leveret som ”samlesæt”.

I forbindelse med udpakningen af containerne på byggepladsen ved Varmeværket Tuapannguit gennemførte AEA en modtagerkontrol for at sikre, at alle komponenter var ankommet til Nuuk uden transportskader. Kontrollen blev udført i samarbejde med Rambøll, der er rådgiver for Grønlands Energiforsyning.

Efterfølgende blev elkedlen hejst ind i den nye tilbygning til varmeværket og montagearbejdet påbegyndt under vejledning fra AEA. Nu en uge efter er selve elkedlen opbygget og beklædt med afdækningsplader.

Grønlands Energiforsyning er i gang med at omlægge fjernvarmen i Nuuk, og elkedelanlægget skal fremover indgå som en varmeproduktionsenhed.

Tidligere leverancer til Grønlands Energiforsyning

Det er ikke første gang, at Grønlands Energiforsyning vælger AEA som leverandør. I 2009 bestilte de en større leverance hos AEA bestående af 11 elkedler - en 10,5 kV elkedel med en ydelse på 6 MW og ti 400 V elkedler med ydelser mellem 30 - 600 kW.

Elkedlerne blev leveret i maj 2009 og er i dag placeret i byen Sisimiut. 6 MW elkedlen er installeret på varmeværket i byen og de øvrige 400 V elkedler på skoler, alderdomshjem, i kommunale bygninger m.v., hvor de producerer elvarme.

Strømmen til elkedlerne kommer fra det nye vandkraftværk, som Grønlands Energiforsyning har opført ved Sisimiut.

Foruden elkedlerne leverede AEA også to varmtvandskedler med brændere.

www.aea.dk kan du læse mere om AEA’s elkedelløsninger og igangværende elkedelprojekter.

Aktive Energi Anlæg A/S
Industrivej Syd 11
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28098197

Send til en kollega

0.047