23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB skal levere solenergianlæg i Italien til en værdi af $ 50 mio.

ABB-teknologi skal hjælpe med at generere og integrere strøm fra nyt solcelleanlæg.

Zürich, Schweiz, 9. marts 2011 – ABB har vundet en 50 millioner dollars ordre fra Phenix Renewables på et 24 megawatt solcelleanlæg i Lazio i det centrale Italien.

Når solcelleanlægget bliver tilsluttet elnettet vil det årligt levere op til 35 gigawatt-timer elektricitet. Dermed undgås mere end 25.000 tons CO2-udledning, svarende til den årlige udledning fra end 10.000 europæiske biler.

ABB bliver ansvarlig for design, konstruktion, montage, anlægsarbejde og idriftsættelse af anlægget. Det såkaldte EBoP-koncept (electrical balance of plant), et koncept for design og engineering af alt elektrisk udstyr, muliggør en hurtig opførelse inden for fire måneder.

Solcelleanlægget følger med enkeltakse solens stilling og positionerer solcellepanelerne i forhold til den vinkel, der giver maksimal energiproduktion. ABB skal levere lav, mellem- og højspændingsanlæg, transformere, kabler, automations- og kontrolsystem og beskyttelsesudstyr. ABB skal også bygge en 150 kilovolt understation udstyret med det nyeste overvågnings- og kontrolsystem, der skal sikre en pålidelig og effektiv integration af solenergien ind i elnettet. Solcellepanelerne vil blive leveret af det norske selskab, REC (Renewable Energy Corporation) i et konsortium med ABB.

I 2010 udførte ABB 16 socelleanlæg i det sydlige Europa alene. Anlæggene varierer i kapacitet fra 1 til 24 megawatt, og er hovedsageligt placeret i Italien og i Spanien med en samlet installeret kapacitet på omkring 100 megawatt.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.032