23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energinet.dk bestiller GIS-anlæg til 60 mio. kr.

Gas-isoleret koblingsanlæg skal understøtte integration af vindenergi i elnettet.

30. marts 2011 – ABB har vundet en ordre på 60 mio. kr. fra Energinet.dk på et 400 kV gas isoleret koblinganlæg (GIS), der skal styrke den stigende integration af vindenergi i det danske elnet.

ABB vil designe, konstruere, levere og idriftsætte det 400kV GIS-anlæg. Anlægget vil blive installeret i en indendørs GIS-station, som skal understøtte den nye 400 kV transmissionsforbindelse mellem transformerstationer i Kassø og Tjele, samt forbinde det danske transmissionsnet med det tyske og norske transmissionsnet. GIS-anlægget skal efter planen være færdigt i 2012.

En af de vigtigste årsager til at bygge 400 kV-forbindelsen er at styrke det danske elsystem, således at mængden af vedvarende energi kan øges – som led i Danmarks ambitiøse klimapolitik. Den nye forbindelse vil fordoble transmissionskapaciteten og forbedre sikkerheden af strømforsyningen ved hjælp af transnationale elforbindelser med nabolandene. 400 kV-forbindelsen erstatter en eksisterende linje, der er 45 år gammel. Stabil elforsyning er en vigtig faktor, når der skal integreres vindenergi på grund af dens uforudsigelige karakter.

"ABB's 400kV GIS-anlæg er ekstremt kompakt, og dets robuste design forbedrer systemets effektivitet og pålidelighed og minimerer samtidig eventuelle behov for vedligeholdelse", siger Giandomenico Rivetti, chef for ABB's højspændingsprodukt-forretning, som er en del af ABB-koncernens Power Products Division. "Vi er glade for at kunne bidrage med at integrere vedvarende energi og dermed reducere CO2-udledningen."

ABB tilbyder et bredt spektrum af højspændingsprodukter på op til 1.100 kV herunder luft-og gasisoleret koblingsanlæg, hybride løsninger, måletransformere, kondensatorer og overspændingsafledere, som bidrager til at øge pålideligheden, effektiviteten og el-kvaliteten med minimal påvirkning af miljøet.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.032