23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bølgende facade fra RMIG

En ny musikbygning på Borupgaard Gymnasium i Ballerup er blevet dekoreret med en bemærkelsesværdig facade bestående af perforerede aluminiumsplader fra RMIG.

Den nye 600 m2 store musikbygning er tegnet af Sweco Architects A/S og har samme firkantede struktur som den eksisterende bygning. Lokalerne er specielt indrettet til musikundervisning og er konstrueret med robuste og bæredygtige byggematerialer.

Det første indtryk af facadeudsmykningen er et enkelt stort strøg. En bevægelse fra overkant til underkant, hvor store perforeringshuller tegner den mørke strøm, der bølger ned fra venstre mod højre. I baggrunden toner runde felter frem med varierende bølgemønstre og allerbagerst ligger et uregelmæssigt tern-mønster.

RMIG har leveret de 3 mm tykke perforerede aluminiumsplader, der er anvendt til den 5 meter høje og 13,5 meter lange facade og har arbejdet tæt sammen med kunstneren Helle Hove omkring udviklingen af designet.

Ideen til designet er blevet til i samspil med en sparringsgruppe bestående af repræsentanter for lærere og elever på gymnasiet. En vigtig kilde til inspiration for figurerne på facaden var 'katagami” der er en håndskåret papirstencil brugt i Japan fra det 10. århundrede. Disse gamle stencils har en vis lighed med de moderne perforerede plader. Begge besidder en todimensional skarphed, præcision og æstetisk appel der skaber mulighed for "oversættelse" til et kunstværk.

Det endelig resultat "bølgen" repræsenterer bevægelse, begejstring samt lydbølger fra musikken.

Læs mere her om Borupgaard Gymnasium

RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64113119

Send til en kollega

0.063