23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hver tiende ulykke skyldes utilstrækkelig styring af farlig energi

Hvordan kan dette forhindres? Korrekte Lock Out Tag Out-metoder (LOTO-metoder) beskytter personalet mod frigørelse af farlig energi!

Sikker styring af farlig energi

Ifølge USA's arbejdsministerium skyldes næsten 10 procent af alle alvorlige ulykker inden for industrien, at styringen af farlige energier er mislykkedes. Ulykker af denne art forekommer ofte i forbindelse med vedligeholdelses- og servicearbejde på maskiner og anlæg, når der sker en uventet igangsætning eller frigørelse af den akkumulerede energi. Utilstrækkelige metoder til styring af farlige energier er hovedårsagen til disse ulykker.

Et typisk eksempel er, når medarbejdere genstarter maskinen, og de ikke er klar over, at der stadig udføres servicearbejde. Der opstår også ulykker, fordi der stadig er potentiel energi i maskinen, efter at den er blevet afbrudt fra energikilden. En effektiv mulighed for sikkerhedsstyring i forbindelse med styring af energi er anvendelse af en egnet Lock Out Tag Out-metode (genstartspærre/afmærkning, LOTO).

Forhindring af ulykker i forbindelse med frigørelse af farlig energi

Korrekte Lock Out Tag Out-metoder (LOTO-metoder) beskytter personalet mod frigørelse af farlig energi og de dermed forbundne personskader, fordi det sikres, at der findes korrekte fremgangsmåder og anordninger til frakobling af energi. Mange virksomheder ved ikke, at deres metode til styring af farlig energi er utilstrækkelig, før den svigter helt, hvilket kan medføre personskader eller det, der er værre.

En af årsagerne til dette er de mange faktorer, som der skal tages hensyn til ved styring af energien. Indirekte energikilder som f.eks. tyngdekraften, vind, væsker, proceskemikalier og tryk overses ofte. I betragtning af det chokerende faktum, at hver tiende ulykke skyldes farlig energi, er det tydeligt, hvorfor det rummer så mange fordele for virksomheder at implementere egnede metoder og Best Practice til styring af farlige energier.

Lock Out Tag Out – fremgangsmåden i henhold til Pilz

For at kunne opfylde den stigende kundeefterspørgsel efter en 'Best-in-class'-indgangsvinkel til styring af farlige energier har Pilz udviklet et unikt Lock Out Tag Out-system. Med tilbuddet om LOTO-system-service foretager Pilz-teamet først en detaljeret analyse af eksisterende metoder og anlæg og udarbejder konkrete forslag for at sikre, at alle farlige energier kan styres sikkert.

Efter dette meget vigtige første trin forsynes hver enkelt maskine med grafiske, letforståelige og maskinspecifikke anvisninger for at sikre, at personalet hurtigt og sikkert anvender metoden med genstartspærre og afmærkning korrekt hver gang. Der udarbejdes også underordnede anvisninger for bestemte opgaver. Disse kan udføres sikkert, hvor det kun er de farlige energier til den pågældende opgave, der afbrydes. Dette giver større fleksibilitet, væsentligt færre stilstandsperioder og garanterer samtidig personalets sikkerhed.

Yderligere oplysninger:

Lock Out Tag Out, LOTO-system »


Følg Pilz på Twitter, Facebook og YouTube !

Twitter: http://twitter.com/pilzdk
YouTube: http://www.youtube.com/pilzdk
Facebook: http://www.facebook.com/pilzdk

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483

Kontaktperson

Mike Milther Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Send til en kollega

0.047