23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En god indeklimaløsning i IKEA-varehus.

Effektiv byggestyring med KE Fibertecs logistikkoncept.

I 1958 åbnede verdens første IKEA-butik i byen Älmhult, der ligger imellem Småland og Skåne. Det gamle varehus blev i 2012 erstattet af en ny og mere moderne bygning, og i den forbindelse blev der installeret 25 tekstilkanaler i fire afdelinger. Udfordringen bestod i at sikre en jævn fordeling af den friske luft, så den også i de høje rum kommer ned til varehusets kunder og medarbejdere.

Laserskårne huller eller dyser

I afdelinger med max. 4 meter til loftet blev der lavet en løsning med laserskårne huller, og på højlageret, der måler næsten 10 meter i højden, blev der monteret 24 mm dyser i de skræddersyede tekstilkanaler. Det gjorde det muligt at retningsbestemme luftforde¬lingen for at undgå ”døde zoner”.

FAKTA:
Bygherre: IKEA
Installatør: YIT
Leverandør: ACP Luftbehandlingsprodukter AB / KE Fibertec AS
Rådgiver: Andersson & Hultmark


Systemet består af en række sektioner á 5 meter, der er forbundet med lynlåse, og de er monteret i loftet med dobbelte aluminiumsskinner. Tekstilmaterialet er naturligvis brandhæmmende.

Opblandingsventilation sikrer en jævn luftfordeling

Som det ses på illustrationen, indblæses luften ved høj hastighed uden for op¬holdszonen, og med tiden søger den ind mod opholdszonen til gavn for varehusets kunder og medarbejdere. På den måde får man en trækfri luftforde¬ling og et godt indeklima i lokalet.

Læs mere her

KE Fibertecs logistikkoncept

KE Fibertec har udviklet et koncept, der gør, at vi kan levere i etaper, på et bestemt sted, på et bestemt tidspunkt med advisering til kunden 15 minutter før. Materialerne bliver pakket på paller opmær¬ket med angivelse af, hvilken zone de hører til på byggepladsen, hvilket gør det væsent¬ligt lettere for bygherren at styre byggepro¬cessen. Det var også noget, IKEA lagde stor vægt på, da de valgte leverandør. Logistikkonceptet hænger nøje sammen med vores interne kvalitetsstyringssystem, og KE Fibertec er bl.a. certificeret efter ISO 9001-standarden.

KE Fibertec AS
Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19138038

Kontaktperson

LAC
Lotte Aakjær Cornelius
Salgsingeniør
+45 75 36 42 00 lac@ke-fibertec.dk

Send til en kollega

0.047