23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyudviklede lasersensorer: Præcise, langtrækkende og lette at indjustere

SICK rykker grænsen for rækkevidder og nøjagtigheder med W4L og W9L, de første laserfotoceller med kaliberet lysplet position.

> Laserfotoceller benyttes ofte til at detektere meget små emner eller emners nøjagtige position. Ved idriftsættelse justeres sensoren mekanisk, således at lyspletten rammer præcis på emnet. De nye laserfotoceller tilbyder kaliberet lysplet position, således at lyspletposition er ens fra sensor til sensor. Tidligere var det at udskifte en sensor lig med, at en tekniker måtte genjusteres sensoren, fordi lysplettens position ikke var reproducerbar.

Forstil dig en laser tasterfotocelle som justeres til nøjagtig positionering af et emne. Skiftes sensoren kunne lyspletten tidligere ændre sig op til 7 mm ved en tasteafstand på 200 mm! Med de nye laser typer kalibreres hver enkelt sensor således at lysplet rammer med maksimal 2.4 mm forskel. Tilsvarende mål for en reflekstype med 12 meters rækkevidde er 42 cm som nu reduceres til 14 cm.

Nyeste teknologi i chippen
Både W4 laser og W9 laser benytter den nyeste chipteknologi. Som bekendt er SICK verdens eneste sensorproducent, som benytter ICér med avanceret programmering til at optimere sensorfunktioner.
I disse sensortyper benyttes den såkaldte OES3 og OES4 teknologi. Herved undgås traditionelle fejlkilder, så som fremmedlys, lys fra anden sensor, EMC og drift i justering.

Strømforsyningen i sensoren skaber varme. Varme er laserdiodens største fjende når man ønsker at opnå lang levetid. SICK har udviklet en switchmode strømforsyning som ikke udleder nævneværdig varme og derved opnås levetid på 50.000 timer. Dette giver også et udvidet temperatur område, fra -30°C til 50°C.

WL og WLG refleksionssensor
WL er en traditionel refleksfotocelle som detekterer faste emner som eksempelvis papkasser. Ved detektion af transparente folier, glas eller lignende bør man vælge glas versionen WLG. Således kombineres laserens fordele med glasfotocellens evne til at detektere ’umulige’ emner som glasampuller, folier og PET flasker. Det anbefales at der benyttes specielle reflekstape eller reflektorer når glas version benyttes. Reflekstape REF-AC1000, eller reflektorer som bygges af denne tape såsom P41F, PLV14-A, PLH25-M12 og PLH25-D12.

Forøget rækkevidder
60 meter mellem sender og modtager, 12 meter mod refleks og 400 mm direkte taster med suveræn baggrundsafblænding. Grænsen er endnu en gang rykket for hvor langt en miniature sensor kan række. Placering af sensoren kan optimeres på grund af de små indbygningsmål, og før omtalte kalibrering af lyspletposition sikrer ensartet detektering, selv efter udskiftning.


Mere information
Vore teknikere sidder klar med råd og sparring på telefon: 45826400
mail: sick@sick.dk

> Hent produkt information

SICK A/S
Lejervej 17
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.094