23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Røggasveksler sikrer flere driftstimer og billigere varme

Støvring Kraftvarmeværk skal have installeret tre LT2 røggasvekslere til værkets gasmotoranlæg, som derefter vil køre flere timer og producere billigere varme.

INDUSTRIVARME har meget stor viden inden for røggasvekslere, og virksomheden har mange års erfaring med levering af disse. På baggrund heraf var INDUSTRIVARME det helt naturlige leverandørvalg for Støvring Kraftvarmeværk.

VIRKNINGSGRAD PÅ 97 % FORBEDRER ØKONOMIEN
Med henblik på at nedbringe marginalprisen er det et oplagt tiltag at optimere kølingen af røggassen fra gasmotoranlægget. På nuværende tidspunkt har anlægget hos Støvring Kraftvarmeværk en total virkningsgrad på 92 %, men efter installation af tre LT2 vekslere, som hver afgiver 320 KW, bliver den optimerede virkningsgrad nu 97 %.

I tæt samarbejde med Støvring Kraftvarmeværks driftsleder Claus Haparanda har INDUSTRIVARME undersøgt, hvilke tekniske muligheder der eksisterer for at nedbringe værkets varmepriser. Efter grundig gennemgang og beregninger af forskellige løsningsforslag viste det sig at det mest optimale for Støvring Kraftvarmeværk er installation af LT2 røggasvekslere.

Med LT2 røggasvekslere er det muligt for Støvring Kraftvarmeværk at sænke temperaturen på røggassen til 4-5° C over returtemperaturen, hvilket er et klart økonomisk incitament for valget af denne løsning.

EN FORDEL MED LODRET PLACERING AF VEKSLERE
LT2 vekslerne placeres lodret udendørs mellem bygningen og skorstenen. En lodret placering har den klare fordel, at kondensatet let kan løbe af rørene, og der sikres en optimal lavinddeling af vandet. Ved fuldlast kommer der ca. 1.000 liter kondensat i timen. Yderligere ombygges Støvring Kraftvarmeværks røggassystem for at nedbringe modtrykket i røggassystemet. Dette er nødvendigt, for at gasmotorenes turboladere kan fungere optimalt.

LT2 vekslerne leveres i løbet af marts 2014, og anlægget er klar for idriftsætning i april 2014.

ØKONOMISK BEREGNING FOR KRAFTVARMEVÆRKER
INDUSTRIVARME har mange års erfaring inden for tekniske løsninger til kraftvarmeværker. Virksomheden har et unikt og energisk team af medarbejdere, som altid holder sig opdaterede med gældende love og afgifter i branchen. INDUSTRIVARME anvender de nyeste EnergiPro-programmer for økonomisk driftsberegning, hvilket er kraftvarmeværkernes garanti for at få den mest optimale løsning. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.

Verdo
Agerskellet 7
8920 Randers NV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25481968

Send til en kollega

0.031