23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få styr på energiforbruget i datacentrene

Smartzone er et eneriovervågningssystem til alle typer af datacentre. Det er et vigtigt værktøj til en effektiv energistrategi, da man får et godt billede af forbrug og mulig ROI for udskiftning af switche

Datacentre tegner sig angiveligt for rundt regnet en trediedel af verdens energiforbrug i dag, og der er nok ikke mange, der tænker på, at de udløser en hale af aktivitet og dermed også forbrug, hvis de lige skal sende et foto hjem fra ferien via de sociale medier. Det er derfor blevet magtpåliggende for mange af verdens datacentre at minimere forbruget og løbende udskifte hardwaren til mere moderne typer, da en reduktion i energiforbruget meget hurtigt kan betale for hardwaren.
Man skal som bekendt måle for at kunne forstå, og Panduit fra Hans Følsgaard A/S’ program har netop et værktøj til forståelsen af forbruget. Panduits Smartzone-løsninger er en serie af mindre, større og modulære løsninger, som kan give dataoperatørerne et meget sikkert indblik i forbruget i datacentrene, rack-for-rack. Dermed kan man dynamisk opsamle sine energidata og akkumulere data på en PC, så man får et dokumenteret og klart billede af forbrugsmønstret på de enkelte dataswitche som funktion af tiden.
I forbindelse med virksomhedernes grønne regnskaber er Smartzone-produkterne et glimrende værktøj, og man opnår en klar viden om, hvilke switche, man med fordel kan udskifte til nyere modeller, og hvad ROI’en (return of investment = tilbagebetalingstiden) for sådan en udskiftning vil være. Som optioner åbner Panduits energimoniteringssystemer også mulighed for at tilføje temperatur- og fugtsensorer, så man også kan anvende moniteringen som et alarmsystem.

Til mindre datacentre kommer Smartzone i en kit-form med såkaldt ”zero-unit” formfaktor. Man kan med andre ord montere Smartzone-løsningen uden for kabinettet, så man ikke optager værdifuld plads inden i racket. Smartzone-kittet trækker data fra fire analoge autosense-enheder, der foruden energi som nævnt og kan måle fugt. Opsætning sker via SNMP (Simple Network Management Protocol) og med mulighed for web-overvågning.
Hardwaren er foruden zero-unit monitorkassen typisk to sensorer pr. rack. Sensorerne kan enten være strømtænger, der non-invasivt kan sættes på netdelen. Alternativt leverer Panduit indskudte CE-stik, hvad der kan give en forøgelse af målepræcisionen. Systemet er understøttet af større dataopsamlingsenheder til tilsvarende større datacentre, hvor man kan monitere på op til 60 såkaldte power-strips, der hver især kan håndtere op til 24 IEC-plugs på udgangen.

Kontakt Thomas Ullner på 51991919 hos Hans Følsgaard A/S for yderligere informationer

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818

Kontaktperson

HAJ
Helle Aaker Jensen
Head of Marketing & Sustainability
+45 43208666 haj@hf.net

Send til en kollega

0.047