23948sdkhjf
Del siden
Annonce

nkt cables' engagement i Gemini Projektet

nkt cables og Typhoon Offshore B.V. har indgået en "forberedende aftale" for Gemini Projektet

nkt cables og Typhoon Offshore B.V. har indgået en "forberedende aftale" for Gemini projektet, hvilket er første fase mod en endelig ordre, der forventes at blive underskrevet inden for de kommende måneder så snart alle finansielle aspekter er blevet indgået af investorerne. Med denne aftale kan nkt cables påbegynde kabelproduktionen i februar måned 2014.

Gemini projektet består af Buitengaats og ZeeEnergie vindmølleparker som vil blive placeret i hollandske zone i Nordsøen, 55 km nordøst for øen Schiermonnikoog og vil have en samlet kapacitet på 600 MW . Med 150 vindmøller vil vindmølleparkerne producere elektricitet til mere end 1,5 millioner indbyggere.

Kontaktens værdi for nkt cables på den endelige ordre er ca. 165 mEUR og omfatter levering af mere end 200 kilometer 220 kV offshore højspændingskabler og tilbehør som bliver produceret i Køln, Tyskland. Opstart af leverancerne vil blive i starten af 2015 og nkt cables står desuden for alle projektet elektriske installationer. Gemini projektet bliver virksomhedens 10. offshore vindmøllepark projekt sinde 2010, hvor den nye f2c fabrik i Køln startede produktionen af søkabler.

"Vi er glade for at kunne bidrage til Gemini projektet med vores teknologi , ekspertise og avancerede failiteter i Køln og Rotterdam ," udtaler Marc van't Noordende , CEO for nkt cables. Han og hele projektgruppen (vist på billede øverst på denne side ved produktionsopstart på fabrikken i Køln) ser frem til ​dette projekt, og samarbejdet med den hollandske offshore entreprenør Van Oord , projektet EPC entreprenør.

NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Odsherred Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711548

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046