23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Naturlig ventilation – men dokumenteret, tak!

Det er bevist, at et dårligt indeklima nedsætter ydeevnen og samtidigt øger sikkerheds- og sundhedsrisikoen for personerne i bygningen, derfor er udluftning essentiel. Men hvordan gøres det mest effektivt?

Brugen af vinduesautomatik til naturlig ventilation bliver ofte diskuteret, men en overvågningsfunktion af indeklimaet i enkelte rum - klasseværelser eller kontorbygninger – er der sjældent tænkt på. Mange udbydere af færdige systemer til automatiseret ventilation påstår, at de forbedrer indeklimaet. Dog kan forbedringen ikke dokumenteres, da disse systemer ikke indeholder en overvågningsfunktion.


Dokumentation, overvågning og tilpasning
NVlogiQ sætter en ny standard med funktioner, der også findes i større bygningsstyringssystemer. NVlogiQ rumcontrolleren dokumenterer kontinuerligt data om indeklimaet i et tidsrum på op til tre måneder. De indsamlede data eksporteres til en datastick og sikrer at det overvågede indeklima altid tilpasses optimalt til kravene. Datasticken benyttes også til overførsel af lagrede systemindstillinger eller som autoriseringsnøgle til f.eks. Facility-Manager.

Ud over rumcontrolleren har systemet en 24V / 6A motorknude, der kan kaskadekobles via en busforbindelse. Rumcontrollerens integrerede LCD-monitor viser alle systemets registrerede informationer og giver oplysninger om den aktuelle driftsstatus på betjeningspanelet. Tilsluttede sensorer leverer ikke kun data om luftkvaliteten i enkelte rum eller bygningszoner, men også vejrinformationer som f.eks. udetemperatur og oplysninger om regn eller vind.


Optimalt indeklima med lavest mulige energiforbrug
Bedre indeklima opnås ved anvendelse af innovative algoritmer og styringsinformationer omkring hvilke vinduer, ovenlys, varme eller andre systemer (f.eks. med 0-10V grænseflader) der styres og aktiveres automatisk. Disse informationer sikrer det optimale indeklima med det lavest mulige energiforbrug.

Naturligvis kan brugeren med NVlogiQ også betjene åbningen og lukningen af vinduerne i de enkelte rum manuelt. NVlogiQ er listeført efter National Building Specification (NBS Plus) og udviklet i overensstemmelse med standarderne BB 101, CIBSE Guide A, BS/DIN EN 13779 og ECON 19.

Eegholm leverandør af vinduesautomatik - STG-BEIKIRCH - er specialiseret i vinduesautomatik. De er blandt de førende på markedet for naturlig ventilation med produkter og serviceydelser i den moderne bygningsskal. NVlogiQ afrunder sortimentet i segmentet for indeklimastyring og kan dermed også ved mindre projekter, bygninger eller enkelte rum tilbyde et system til styring og logning af indeklimaet, hvorved der med et optimalt cost-benefit-forhold opnås der gennem kontrolleret ventilation et dokumenteret bedre indeklima.

Kontakt
Thomas Behrmann, Projektingeniør, thb@eegholm.dk, direkte 6120 5321 eller kig forbi www.eegholm.dk

Eegholm A/S
Grundtvigs Allé 165-169
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43520318

Kontaktperson

UD
Ulla Damhøj
Marketingansvalig
+45 27103754 usc@eegholm.dk

Send til en kollega

0.031