23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eaton bidrager til at forbedre nettets driftssikkerhed

Smart Grid løsninger: Eatons automatiserede Xiria med fjernterminalenhed tillader, at offentlige værker kan øge driftstiden.

Den alsidige fabrikant til industrien, Eaton, lancerer en automatiseret version af sin gennemprøvede og populære SF6-fri koblingsanlæg Xiria. Det nye 12-24kV mellem-spændingsanlæg er forsynet med en fjernterminalenhed (RTU (Remote Terminal Unit)), der tillader, at der i offentlige værker kan indhentes, behandles, gemmes og videresendes værdifulde data fra netværket. Disse informationer sætter brugerne i stand til at kontrollere deres mellemspændings-net og forøge driftstiden.

Automatisering og effektiv diagnosticering
Udviklingen fra en central til en mere fordelt frembringelse af energi, i stigende grad fra alternative kilder, hvis produktion tilføres nettet på forskellige og varierede punkter, kræver et intelligent energisystem. Især på mellemspændings-niveauet er der stadig et stort behov for at automatisere kontaktenhederne, så offentlige værker kan skaffe sig et detaljeret overblik over de driftsmæssige net-parametre. Automatisering kan bidrage til at eliminere behovet, for at kunderne må rapportere om strømsvigt, og for at serviceteknikere må køre ud til transformerunderstationer i marken. Den gør diagnosticeringen mere effektiv og forbedrer således IEEE-driftssikkerhedsstandarderne, System Average Interruption Duration Index (SAIDI) (indeks over den gennemsnitlige varighed af strømafbrydelser) og System Average Interruption Frequency Index (SAIFI) (indeks over den gennemsnitlige hyppighed af strømafbrydelser).

Semi- eller fuldt automatiseret Xiria
Fjernterminalenheden er specielt udviklet til RMU-applikationer (distributionsstations-applikationer). Den kan styre og overvåge op til fem Xiria-paneler. Kunderne har valget mellem to versioner: Den semi-automatiserede Xiria (SA) har fjernkontrol, beskyttelse og et antal kommunikationsfunktioner (IEC 60870-5-104, Modbus RTU), hvorimod den fuldt ud automatiserede Xiria (FA) også har måling og kontrol på MV- og transformersiden af RMU (spænding, styrke, retning). Ved at måle styrke og spænding på lavvoltssiden og sammenligne disse tal med informationerne fra smart-målerne kan anomalier let opdages.

RTU-funktionaliteten omfatter normalt alarmering og registrering af begivenheder samt data-logging. Programmering er forenklet og gjort komplet i henhold til IEC 61131-3-standarden. Desuden er enhederne forsynet med en ethernetport og et trådløst modem til overvågning og konfiguration via en hvilken som helt web-brugerflade.

Efter at der er forekommet noget unormalt på nettet, kontakter den automatiserede Xiria driftscenteret automatisk. Her vises relevante advarsler og beskeder på et SCADA-system, så operatøren kan træffe passende foranstaltninger til at løse problemet eller forhindre yderligere problemer i at opstå. I tilfælde af retningsmæssige fejlindikatorer og ekstra logik kan strømsvigt ofte udbedres inden for få sekunder, fra fejlen er opstået, så følgerne for kunderne forbliver minimale.

Kompakt, økonomisk og miljøvenlig
Eatons Xiria mellemspændings-system er en pålidelig, økonomisk og miljøvenlig løsning til distributionsstationer og industrielle kontaktenheder. Takket være Eatons vakuumteknologi og solide isolering kan anvendelsen af den miljøskadelige SF6-gas undgås. Xiria er et af de mest kompakte systemer af sin slags på markedet og kendetegnes ved dets høje driftssikkerhed. Koblingsanlæget egner sig til anvendelser op til 24 kV og anvendes i kompakte transformerstationer til strømfordeling, samt i stationer med adgang i offentlige værkers bygninger og til industrielle anvendelsesformål. Koblingsanlægget fås i to-, tre-, fire og fem-panels-konfigurationer. Alle paneler er integreret i et enkelt lukket hus. Du kan hente yderligere information om Xiria her.

Om Eaton
Eatons elektriske virksomhed er global leder med ekspertise inden for effektfordeling og strømkredsbeskyttelse, backup strømbeskyttelse, kontrol og automatisering, belysning og sikkerhed, løsninger til infrastruktur og kabling, løsninger til barske og farlige miljøer samt ingeniørydelser. Eaton er gennem sine globale løsninger i stand til at møde nutidens mest afgørende udfordringer inden for styring af elektrisk energi.

Eaton er en diversificeret Power Management virksomhed, der leverer energieffektive løsninger, der hjælper kunderne med effektivt at styre elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi. Eaton, som globalt førende inden teknologi, overtog Cooper Industries plc i 2012. I 2012 var omsætningen for hele virksomheden 21.800 millioner dollars på et pro forma basis. Eaton har omkring 103.000 ansatte og sælger produkter til kunder i mere end 175 lande. Du kan finde flere oplysninger på www.eaton.dk.

Eaton
Generatorvej 8C
2860 Søborg
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10130352

Kontaktperson

JG
Jette Grønberg
Marketing Manager
+45 40947297 jettegronberg@eaton.com

Send til en kollega

0.047