23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kæmpe magnet på 40 ton

40 ton tung magnet til Hvidovre Hospital. 140.000 gange stærkere end Jordens magnetfelt!

En ny scanner er netop ankommet til Hvidovre Hospital og byder på intet mindre end en 40 ton tung magnet med et magnetfelt, der er cirka 140.000 gange Jordens eget.

Den imponerende scanner skal bruges til at tage billeder af aktivitet i hjernen og kan hjælpe med at kortlægge sygdomme som for eksempel skizofreni, parkinson, sclerose og epilepsi.

Den nye scanner er den største MR-scanner i Danmark. Et magnetfelt af denne kaliber vil give bedre resultater ved især hjernescanninger og vil kunne producere billeder i meget høj opløsning.

Selve leveringen af den 40 ton tunge magnet har krævet sine forberedelser; Ifølge Hvidovre Lokalavis har magneten under transporten været nedkølet til minus 250 grader og skulle løftes ind i hospitalet af 2 store mobilkraner. Kraner så store, at man blev nødt til at understøtte vejbroen ved akutmodtagelsen. Derudover var det nødvendigt at lave et hul i siden af Hvidovre Hospital, så magneten kunne komme ind ad denne vej. Det stærke magnetfelt har desuden gjort det nødvendigt at indbygge ca. 15-20 ton stålplader i alle vægge og lofter omkring scanneren med det formål at afbøje magnetfeltet.

Scannerens styrke er mere end fordoblet i forhold til Hvidovre Hospitals hidtil kraftigste scannere, og magneten kan få særligt stor betydning for forskningen inden for ovennævnte sygdomme.

Kilder: videnskab.dk, hvidovre.lokalavisen.dk/

Larko Magnet International A/S
Meterbuen 6, bygning 9
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12295537
P nummer: 1003955589

Kontaktperson

EDH
Elisabeth Dencker Hein
Projekt- og Marketingleder
+45 39 65 48 00 edk@larko.dk

Send til en kollega

0.063