23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Automatisk, dykket pumpe for indsamling af regnvand.

Tyske KSB, som i Danmark repræsenteres af Grønbech & Sønner A/S, har netop lanceret en fuldt automatisk, dykket pumpe kaldet Ixo-Pro.

Pumpen er meget nem at montere og dermed er den en ideel løsning i forbindelse med regnvandsindsamling og trykforøgning. Da pumpen er udstyret med en integreret trykafbryder, flowsensor og kontraventil, behøves hverken automatisk kontrolenhed eller trykbeholder.

Hvis f.eks. en vandhane bliver åbnet, vil trykket i systemet falde, og så startes Ixo-Pro automatisk op ved hjælp af den integrerede styring. Den vil forblive i drift, så længe der tappes vand, og derefter stopper pumpen igen. For at beskytte mod tørløb vil pumpen stoppe, når niveauet i vandtanken når et fastsat minimum. Alle disse funktioner er fuldt automatiske.

Pumpen leveres med et 15 meter kabel, så den kan installeres i regnvandsbeholdere et stykke fra huset. Den medfølgende 230 volts stikprop gør den nem at tilslutte, selv for ikke-professionelle. Det nye system henvender sig mest til husstande, hvor det ikke er muligt at installere en selvansugende pumpe, fordi regnvandsbeholderen er placeret for langt fra huset. Systemet er velegnet til brug tæt på beboelse, da pumpen er placeret inden i regnvandsbeholderen og ikke afgiver generende støj.

For vandindtag lige under vandoverfladen er det muligt at få en pumpefod for at sikre, at pumpen står stabilt i regnvandsbeholderen. På den ene side af pumpefoden er der monteret en tilslutning til den fleksible sugeslange med plastikflyder og indløbsfilter, således at vandindløbet er fri for fremmedlegemer.

Ixo-Pro er designet med et flertrins hydraulisk system, som kan generere tryk op til 6 bar, således at vaske-, skylle- eller vandingssystemer kan forsynes direkte med det nødvendige vandværkstryk. Alle væskeberørte dele er fremstillet af rustfrit stål.

Den maximale flowrate er 3.900 l/h. Pumpen fås i to størrelser med vandkølede motorer med ydelser på 0,8 eller 1,2 kW. En dobbelt, mekanisk tætning mellem motoren og pumpens hydrauliske system beskytter de elektriske komponenter mod fugt, og sikrer dermed lang levetid.

Hvis enheden installeres permanent, anbefales det at benytte den valgfrie ekspansionstank. Denne vil forhindre, at pumpen bliver startet og stoppet i tide og utide på grund af utætte vandhaner. Den reducerer også væskeslag, som kan forårsages af vandhane eller vandslange o.lign.

Grønbech & Sønner A/S
Scandiagade 25
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12069502

Kontaktperson

Claus Flyger
Marketingchef
+45 33266346 cfl@g-s.dk

Send til en kollega

0.031