23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Magnetventil til helt specielle opgaver

Magnetventil med ventilhus i rustfrit stål - velegnet til ekstremt lave temperaturer, og lettere aggressive medier og gasarter

Bürkert har gennem mange år udviklet magnetventiler til specielle formål, for selv om de mange standardventiler klarer meget, er der alligevel opgaver, der kræver noget helt specielt.

Vi har ventiler til meget højt tryk og dybt vakuum. Vi har ventiler til damp og til et utal af forskellige kemikalier og gasarter, og så er der denne direkte virkende, medieseparerede 2-vejs magnetventil, til ekstremt lave temperaturer.

Om ventilens virkemåde og funktion
Typenummeret er 2610, og ventilen er udviklet som en direkte virkende magnetventil med et stor tryk område (-1bar til +10 bar) og store lysninger fra DN 6 til 12. Derudover har man designet ventilen så spolen er adskilt så meget som muligt fra mediet i selve ventilhuset. Det gør, at ventilen kan arbejde med medietemperaturer fra - 200 grader C til +180 grader C. Denne helt enorme temperaturtolerance kræver stor viden om udvidelseskoefficienter og nøjagtighed i materialevalg, samt en friktionsfri metalbælg, der sikrer total tæthed og termisk separation. Ventilen er således egnet til lettere aggressive væsker og gasarter - også fordi selve ventilhuset er af rustfrit stål og sædepakningerne er i højkvalitets-teflon.

Denne konstruktion med en metalbælg kræver kræfter at arbejde med. Derfor er der som spole valgt en høj-effekt-spole med indbygget elektronik, der tillader lav holdeeffekt. Det er således et "Hit and hold"-system.
I arbejdsfasen, der hvor spolen skal åbne for ventilen, bruges der næsten 100 watt, men allerede efter blot 100 mS sænkes effekten til kun ca. 9 watt, som er den effekt, der skal bruges for at holde ventilen åben.

Ventilversioner

Ventil type 2610 leveres naturligvis til alle almindelige spændinger og med 1/4, 3/4 og 1/2" tilslutninger, og den vil ofte blive anvendt til opgaver med flydende nitrogen(- 196 grader C).

Mere information om denne og andre ventiltyper

Burkert Danmark A/S
Hørkær 24
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19185818

Kontaktperson

SE
Sussi Erikshøj
Marketing Manager
+45 44507502 sussi.erikshoj@burkert.com

Send til en kollega

0.047