23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Unik facade giver Højskolen i Bergen ét fælles udtryk

En unik perforeret facade forbinder fem bygninger i et stort byggeprojekt i forbindelse med Højskolen i Bergen. Højskolen i Bergen slår i efteråret 2014 dørene op for det færdige byggeprojekt i Kronstad med plads til ca. 7000 studerende.

Højskolen er nu beklædt med mere end 2000 m2 perforerede aluminiumsplader fra RMIG, som skaber en række markante billeder på bygningernes ydre.

RMIGs projektleder i Norge, Fiona Eide, fortæller: "Bygningerne samler flere studieretninger inden for teknik, sygepleje og uddannelse på et sted, og temaet ”samling” er også relevant i forhold til projektets arkitektur, der forbinder fire tidligere norske jernbanebygninger med en ni-etagers bygning”.

Facadens billeder og mønstre er designet af den norske kunstner Anne-Gry Løland ud fra temaet ”viden og uddannelse”. De perforerede plader forener figurer og detaljerede tegninger, og variationen i størrelsen af perforeringerne giver en dynamisk effekt og skaber forskellige mønstre alt efter om man befinder sig tæt på eller på afstand. Facaden ændrer desuden udtryk efter lys og vejrforhold.

De endelige paneler er fremstillet af 3 mm aluminiumsplader med runde perforeringer, for at skabe de næsten fotografiske billeder, der giver facaden det helt unikke udtryk. RMIG har benyttet sig af en unik scannings- og kortlægningsproces for at omdanne kunstværket til 32 forskellige perforeringsmønstre.

Det er hlm arkitekter og Leigland Bygg i Norge i samarbejde med Cubo Arkitekter i Danmark, der har stået for den arkitektoniske udformning af det 51.000 m2 store projekt.

Du kan læse mere om projektet ”Højskolen i Bergen” på RMIGs City Emotion website.

De perforerede plader til Højskolen i Bergen er leveret under RMIGs City Emotion program, der er for arkitekter og bygherrer, som sætter pris på smukt og innovativt bygningsdesign. RMIG City Emotion-programmet indfanger passionen for kreativt urban design ved at tilbyde innovative teknologier og materialer.

RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64113119

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
Group Marketing Manager
mfd@rmig.com

Send til en kollega

0.062