23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Underleverandørens specialist i kvalitetsstyring

Lars Bie Madsen tiltrådte i september 2014 som partner og rådgiver i Skelmose Consulting. Hans speciale er kvalitetsstyring hos underleverandørvirksomheder.

Lars Bie Madsen har mere end 25 års erfaring inden for kvalitetsstyring i små og store underleverandørvirksomheder inden for jern- og metalindustrien.

Lars har stor erfaring med opbygning af QHSE-systemer, der skaber en større markedsmæssig attraktivitet for underleverandøren ved at reducere omkostningerne samt styrke tillid og tryghed hos kunderne.

En praktisk tilgang
Lars Bie Madsen har en baggrund som maskinarbejder, og ret tidligt blev han klar over, at kvalitet var det, han brændte for.

I stillinger som kvalitetstekniker, kvalitetschef, produktionsleder og kvalitetscontroller har han opnået stor erfaring med ikke blot at udvikle kvalitetssystemer, men også at få dem implementeret, så de virker i praksis og skaber værdi for virksomheden.

Systemerne bliver altid udarbejdet med dyb respekt for behov og kultur i virksomheden og under hensyntagen til de eksisterende rutiner. Lars’ mottoer er ”keep it simple” og ”hvorfor lave noget om, som skaber værdi og opfylder alle kravene”.

Høje krav til kritiske produkter
Der stilles høje krav til kvaliteten af kritiske produkter til blandt andet byggeriet, vind- og bilindustrien. Senest er der kommet nye DS/ EN 1090-1 krav om CE-mærkning af bærende konstruktioner i henhold til EU’s byggevareforordninger.

Kravene går dels ud på at produkterne skal fremstilles under effektiv kvalitetsstyring, men også at de skal være sporbare, så man i tilfælde af en fejl kan finde ud af hvor i forsyningskæden, fejlen er opstået.

Dette omfatter også de delkomponenter, produktet består af.

Underleverandørerne bliver derfor også mødt med kravet til kvalitetsstyring og dokumentation og går måske glib af ordrer, hvis de ikke kan dokumentere effektivt kvalitetsstyring og sporbarhed.

Med effektive systemer bliver de derimod attraktive for flere kunder og har derfor mulighed for at få flere ordrer inden for blandt andet automotiv-, vindmølle- eller byggebranchen.

Overblik og viden
Det kan godt virke uoverskueligt og være tidskrævende for en mindre virksomhed at sætte sig ind i hvad det helt præcist kræver at blive godkendt. Der er her Lars Bie Madsen kan hjælpe.

Lars kan hjælpe med at forstå kravene fra kunderne og finde ud af hvad der er nødvendigt i den givne virksomhed for at blive godkendt baseret på for eksempel ISO 9001, EN 3834, EN 1090, OHSAS 18001 og TS 16949.

Han kan også hjælpe med at opbygge og implementere systemer omkring arbejdsmiljø og miljøstyring, samt uddanne og træne ledelse og medarbejdere i disse.

Der kan også være brug fra at opbygge et leverandørnetværk, som tilgodeser virksomhedens behov, samt opfylder kundernes krav og forventninger, inklusiv løbende support og opfølgning hos den enkelte leverandør.

Desuden kan Lars Bie Madsen foretage intern og ekstern auditering, herunder rapportering og efterfølgende support af ledelsen og medarbejderne med henblik på at skabe forbedringer eller fjerne afvigelser.

Har du brug for en specialist?
Så har din virksomhed brug for en specialist inden for kvalitetsstyring, så er du velkommen til at kontakte Lars Bie Madsen på tlf. 31 49 17 03 eller via mail.

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.047