23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dæmp støjen på vejene

Trafikstøj er den væsentligste kilde til den støjbelastning, vi har i Danmark. Omkring hver tredje bolig er belastet af støj over grænseværdien.

Der er fastsat regler for støjgrænseværdier ved nyt byggeri og ved nye veje, der anlægges ved eksisterende boliger, men ved eksisterende boliger og eksisterende veje er der ingen bestemmelser, og det er her, hovedparten af de støjbelastede boliger findes.

Støjskærme reducerer støjbelastningen

Støjskærme langs veje kan dæmpe udbredelsen af vejstøj og dermed reducere støjbelastningen. Støjskærme giver størst effekt ved opsætning på overordnede veje, som går igennem et forholdsvis tæt bebygget boligområde. Her får flest mennesker fordel af støjdæmpningen.
Støjskærme kræver plads mellem vej og bebyggelse og anvendes primært på såkaldte facadeløse veje, dvs. veje hvor der ikke er sideveje eller anden direkte adgang til boligområder.

Støjskærme – et effektivt middel

Støjskærme er effektive til dæmpning af støj ud fra to grundlæggende fysiske parametre:

• Akustisk isolation
• Lydabsorptionskoefficient

Lydafskærmning skabes ved at bruge et materiale, som hindrer lydens udbredelse (akustisk skygge). Det opnås ved at overfladen på støjskærmen har særlige egenskaber og ved at udforme støjskærmen, så den bedst muligt absorberer lyden.

Mange løsningsmuligheder

Støjskærme består af en række produkter, hvoraf Dansk Autoværn leverer og monterer produkter fra de førende producenter i såvel indland som udland. Komponenter i stål og beton produceres på Dansk Autoværns egne produktionsfaciliteter i Silkeborg.

Det er sjældent at finde to projekter, hvor krav til design, egenskaber og størrelse er ens, og den brede produktpalette sikrer at Dansk Autoværn altid kan opfylde alle ønsker og krav til støjskærmsløsninger. Dette gælder til b

DAV NORDIC A/S
Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34991014

Send til en kollega

0.047