23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energieffektive varme- og køleanlæg i byggeriet

Med en nyudviklet type trykuafhængig ventil er der sikret store energimæssige besparelser i driften.

Ved dagens byggeri stilles der krav om energirigtige løsninger – med anlægsløsninger, der peger i retning af en mere bæredygtig og grøn profil. To fokusområder er anlægsløsninger inden for varme- og kølesystemer.
Belimo kan nu som de første præsentere en nyudviklet udgave af de hidtil kendte trykuafhængige ventiler – med nye features og funktioner. Disse ventiler sætter ikke kun nye standarder rent teknologisk, men sikrer også langt mere præcis og energivenlig drift af anlæggene. Belimos nye ventiler findes i to udgaver; En elektronisk styret flow-ventil og en energi-ventil.

Spar både vand og energi
Med ventilerne får man fuldt overblik over bygningens anlæg, da data fra de enkelte ventiler monitoreres, og kan overvåges et centralt sted. Ud fra data kan man nedsætte pumpeeffekten gennem reducering af pumpetrykket, så det er tilpasset det aktuelle behov. Her er der meget at spare: Nedsættes pumpetrykket til 70 %, kan man således spare 65 % af pumpens energiforbrug. Man kan f.eks. ganske let nedsætte pumpeeffekten på de tidspunkter, hvor anlægget opererer med mindst mulig vandmængde. Samtidig forlænges pumpens levetid naturligvis. Belimos energiventil registrerer alle energidata, og disse data gemmes i 13 måneder. Det giver overblik over driften, og eventuel fejldrift på dele af anlægges fanges hurtigt.

Ingen lækrate ved lukket ventil
Belimos nye ventiler har ingen lækrate, når den er lukket. Mange andre ventiler står i den situation og taber vand. Der skal ikke være mange ventiler i et anlæg, før end det bliver til et betydeligt energispild.
Ved installation skal der bruges et minimum af mandskabstimer på indstilling og drift. Er der i driften og vedligeholdet brug for ændringer, kan det kun foretages af autoriseret personale. Med andre ord: De tider er forbi, hvor man på fornemmelsen gik og skruede op og ned for de enkelte ventiler – ofte med det resultat at anlægget havde et overforbrug på grund af helt forkert indstilling.

Godt arbejdsmiljø og forbedret indeklima
Med de nye ventiler kan hele anlægget let indreguleres efter aktuelle behov. Det er faktisk forudsætningen for at have et godt arbejds- og indeklima - på plejehjemmet, i skolen, kontoret m.v. Og det kender vi alle værdien af.
Ved projektering er det ganske let at dimensionere med de nye ventiler, da der ikke skal foretages de store indviklede beregninger – for ventilen arbejder ikke med trykforskelle, men kun med vandmængden. Og skal anlægget senere udbygges, eller er der ændringer i vandbehovet, så kan ventilerne omprogrammeres under drift. Løsningen er altså fleksibel og fremtidssikret.

Den sikre løsning
De nye ventiler er testede og afprøvede – og er allerede valgt ved flere store byggerier – eksempelvis sygehusbyggeri i Tyskland.
Med de oplagte fordele og energibesparende egenskaber, er Belimos ventiler den sikre løsning – ikke kun ved nybyggeri, men også de mange steder, hvor man i disse år arbejder med energirenovering af eksisterende bygninger.

Læs mere om de nye ventiler fra Belimo her:

* Elektronisk styret flow-ventil - tryk her

* Energi-ventil - tryk her

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.078