23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Westfleisch opgraderer til mere driftsikker vakuumforsyning

Den Tyske kødproducent Westfleisch udstyrer deres nye anlæg med et centralt vakuumanlæg fra Busch. Denne opgradering gør de får den mest driftssikre og økonomiske form for vakuumforsyning.

Westfleisch er med sine ni fabrikker og en årlig omsætning på 2,5 milliarder euro en af de største kødproducenter i Tyskland. På det 135.000 kvadratmeter store produktionsanlægget i Erkenschwick, slagtes der hver uge mellem 30.000 og 40.000 svin, og der produceres op til mellem 800 og 900 tons kødprodukter, hovedsagelig rå samt kogte pølser og skinke.
Det udvidede anlæg er udstyret med et centralt vakuumanlæg fra Busch, der forsyner de 30 pakkelinjer i flere forskellige bygninger med vakuum.

Westfleisch blev grundlagt i 1928 og er i dag en af de førende kødproducenter i Tyskland og Europa. Mere end 40 procent af produktionen eksporteres til mere end 40 lande. Westfleisch har aftaler med over 4.000 landmænd om at modtage svin, okser og kalve. Westfleisch kan derfor i høj grad garantere produkternes oprindelse, sikkerhed og kvalitet gennem hele værdikæden. Salget til forbrugerne sker via supermarkedskæder. Westfleisch beskæftiger i dag omkring 1.900 medarbejdere, i deres hovedsæde i Münster, Westphalia, mens ni fabrikker varetager slagtning, og forarbejdning.
Den første centrale vakuumforsyning blev installeret allerede i 1990 på fabrikken i Erkenschwick. I dag beskæftiger Westfleisch i Erkenschwick over 1.000 medarbejdere, i toholdsskift fem dage om ugen.
I perioder arbejdes der også delvist om lørdagen. Det tredje skiftehold varetager rengøringen af produktionsanlægget.

På grund af den konstante udvidelse af produktionskapaciteten og den dermed forbundne udvidelse af fabrikken, og den strenge zoneopdeling af produktionen af henholdsvis rå og kogte pølser blev der siden tilføjet yderligere et centralt anlæg. I 2013 besluttede Westfleisch at erstatte disse to vakuumforsyningsanlæg, som lå flere hundrede meter fra hinanden, med et enkelt nyt anlæg. Anlægget skulle så vidt muligt installeres på et centralt sted, med kortest mulig afstand til alle pakkelinjerne i samtlige bygninger.

På grund af de gode erfaringer, som man havde med Busch på andre Westfleisch-lokaliteter, valgte man en vakuumcentral fra Busch, som kunne opfylde alle krav.

Busch designet systemet til at arbejde med de kortest mulige cyklustider i alle 30 termoformning pakkelinjer. I den forbindelse bliver emballagekammeret tømt i to faser, hvor der sker en hurtigere trykreaktion hvilket reducerer cyklustiden til et minimum. Det vil sige, at en del af det centrale vakuumanlæg består af ”grov” vakuumpumper, der præevakuerer pakningerne til 50 mbar, før ”fin” vakuumpumperne, som tilkobles via omstyringsventiler, sænker undertrykket i emballagekammeret til mellem to og tre mbar. Dette er ikke blot den hurtigste metode, men også den mest effektive til at opnå det ultimative sluttryk i pakningen. Den høje effektivitet opnås, fordi det er muligt at anvende R 5 lamelvakuumpumper med relativ lav sugeevne til at opnå det nødvendige ”grovvakuum”.
Frekvensregulerede Panda boostere fungerer som forstærkere i ”finvakuum” fasen.
Disse tilkobles når ”grov vakuumet” er opnået.

Vakuumanlægget forsyner diverse emballagemaskiner med et vakuum på 160 mbar.
Dette vakuum benyttes til at suge pakningens folie ind i formen, hvorved pakningsbakken formes.
Busch har konstrueret det centrale vakuumanlægget, så det til enhver tid kan udvides for at imødekomme yderligere stigninger i produktionskapaciteten. En sådan udvidelse blev nødvendig i begyndelsen af 2015.

Siden begyndelsen af 2015 har det udvidede centrale vakuumanlæg bestået af i alt 18 lamelvakuumpumper og vakuum booster. Dette svarer antalsmæssigt præcis til det samme antal vakuumpumper, der var installeret før 2013 i de to centrale vakuumanlæg. I 2013 var der dog kun tilsluttet 13 emballagemaskiner, hvorimod 30 emballagemaskiner i dag.

Det vil sige, at sammenlægningen af de to tidligere centrale vakuumanlæg til ét nyt centralt vakuumanlæg har medført en energibesparelse på 56 procent. Styringen af det centrale vakuumanlæg er programmeret således, at de enkelte vakuummoduler til- og frakobles efter behov.

Afstanden mellem de enkelte pakkelinjer og det centrale vakuumanlæg er op til 400 meter.
PVC-rørrene hos Westfleisch i Erkenschwick strækker sig samlet over en længde på cirka 1.300 meter.

De ansvarlige hos Westfleisch er efter syv måneders brug af den udvidede vakuumforsyning yderst tilfredse og sikre på, at de har truffet den rette beslutning.

Da man besluttede sig for et anlæg fra Busch, lagde man ud over energibesparelser også vægt på, alt skulle komme fra én leverandør. Derfor blev både konstruktion, dimensionering, montering, installation og ibrugtagning af vakuumanlægget, lagt i hænderne på vakuumspecialisterne fra Busch.
Westfleisch og Busch har siden hen indgået en serviceaftale, derved tager Busch det fulde ansvar for anlæggets drift, herunder samtlige vedligeholdelsesopgaver samt øjeblikkelig hjælp ved eventuelle driftsforstyrrelser.

Vedligeholdelsesarbejder kan foretages af teknikere fra Busch under normal drift. I den forbindelse afbrydes enkelte vakuummoduler fra vakuumnettet, og efter fuldført vedligeholdelse tilsluttes de igen. Da anlægges står særskilt i forhold til produktionslokalerne, skal ingen af serviceteknikeren bevæge sig ind i nogen af produktionslokalerne, hvilket medfører store fordele for hygiejnen ved produktion af fødevarer. Centraliseringen har den yderligere fordel, at den varme, som vakuumpumperne genererer, ikke ledes direkte ind i de afkølede produktions- og emballeringsrum.
Dermed opnås en betydelig besparelse af den energi, der bruges til nedkøling af rummene.

Læs eventuel om Danish Crown og deres samarbejde med Westfleisch her
For mere informationer omkring Busch og deres systemer tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.062