23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bibeholdelse af kaffearomaer takket være vakuum

Probat fremstiller maskiner til bearbejdning af kaffe, fra bønner til det er ristet og malet. Tradition og innovation er hjørnestenene hos Probat. Virksomheden har i årtier indsamlet viden omkring udvikling og videreudvikling af dens produkter.

Den primære færdighed hos Probat, ligger i fremstilling af maskiner og anlæg til bearbejdning af kaffe, fra den grønne kaffe, til den er ristet og malet.
Virksomheden produktsortiment omfatter i dag ristning faciliteter, industrielle kværne, transportsystemer og elektriske styreenheder. Probat blev etableret i 1868, og opererer i dag over hele kloden, som en af verdens førende leverandører af ristning maskiner og anlæg. Tradition og innovation er ”hovedingredienserne” hos Probat, og den viden virksomheden har indsamlet i løbet af de seneste mange årtier, tilføres i virksomhedens udvikling og videreudvikling af dens produkter.

Probat kerneforretning er levering af maskiner og anlæg, til at producerer ristet og malet kaffe. Virksomheden tilbyder en bred vifte af transportanlæg til kaffe sammen med mekaniske systemer, de tilbyder også udstyr til pneumatisk transport. Applikationsspecialisterne hos Probat, skræddersyer altid transportørsystemer efter kundens behov, og vælger det mest hensigtsmæssige transport princip. Pneumatisk transport (Fig. 1) er ofte den foretrukne metode til at male kaffe, den største fordel er, at det holder formalet kaffe højaromatisk, mens det transporteres uden at komme i kontakt med oxygen i atmosfæren. Mekaniske transportanlæg kan kun garantere dette i et meget begrænset omfang. En anden bonus ved brug af pneumatisk transport, er den fleksibilitet det giver med hensyn til længde og layout af rørsystemet (Fig. 2) og antallet levering stationer. Pneumatisk transport tilbyder også en anden fordel, der er uundværlig for mange kaffeproducenter, den garanterer også for ingen krydskontaminering vil forekomme, når det samme system bruges til at formidle forskellige sorter og blandinger af kaffe. Da ingen produktaflejringer findes i rørene, i et pneumatisk transportsystem, er der ingen risiko for forskellige produkter sammenblandes.

 Som en regel, suges formalet kaffe gennem rørene med en luftstrøm på 500 mbar (-0,5 bar). Den lave mængde af luft, reducerer kontakten mellem den malede kaffe, og oxygen, hvilket minimerer dens virkning på aroma og friskhed af ristet kaffe.
Hvis den malede kaffe skal være helt isoleret fra oxygen, er der ved pneumatisk transport mulighed for at bruge kuldioxid (CO2) eller en anden transportgas, til at transporterer den formalet kaffe. Dette betyder at en speciel transportgas anvendes i systemet i stedet for oxygen, hvilket giver en helt luftfri transport, der sikrer optimal hygiejne og aroma til kaffen, der transporteres.

 Vakuumpumper er en vigtig komponent i pneumatisk transport og har hovedansvaret for at sikre driftssikkerheden og en effektiv kaffe transport. Probat bruger Mink klo vakuumteknologi fra Busch i deres produktion, afhængigt af størrelsen af anlægget, kan individuelle vakuumpumper,
kombineres til at danne et system af flere vakuumpumper.
Den største fordel ved Mink klo vakuumpumper (fig. 3), er, at de har oliefri kompression, dvs. de ikke bruger olie eller andre drift væske i kompressionskammeret. Dens evne til at undvære olie som både smøremiddel og kølevæske ligger i design princippet, Mink klo vakuumpumper komprimere indsugningsluften gennem to rotorer med en klo-profil (Fig. 4) mens de roterer i modsat retning. Kloen profiler er formet, så de ”indsuger”, komprimerer og derefter udstøder efter en enkelt omdrejning. Klo´erne kommer ikke i kontakt med hinanden, hverken med hinanden eller med cylinderen, hvori de roterer under denne proces. Der er derfor ingen friktion og derfor ingen slitage i pumpens indre. I de minimale huller mellem de bevægelige dele, sikrer luft turbulensen tætningen og dermed opnåelsen af det lave sluttryk. Klo’erne er synkroniseret med en oliesmurt gear adskilt fra kompressionskammeret, derved bruger Mink klovakuumpumpen olie i gearet. Denne olie skal skiftes hvert 20.000 drift time, hvilket giver et olieinterval på 3-4 år. Derved er Mink klovakuumpumpen næsten en vedligeholdelsesfri vakuum generator. Der kræves ingen traditionel vedligeholdelsesarbejder, som ved en oliesmurte vakuumpumper, såsom olieskift, filter skift, olie filter skift og de tilknyttede driftsstop, eller udgifterne til bortskaffelse af reservedele.

Det berøringsfri funktionsprincip, Mink klo vakuumpumpen er designet efter har en anden fordel, det opnår en højere grad af effektivitet, sammenlignet med andre mekaniske vakuumpumper. For operatøren, betyder det, at strømforbruget er betydeligt lavere. Ved samme suge kapacitet, kan en Mink klovakuumpumpe blive drevet med en mere energirigtig motor, end mekaniske vakuumpumper. Klo teknologien gør det også muligt at anvende frekvensstyrede motorer, der kan styres således, at vakuumpumpen ydelse varigere efter maskinens efterspørgsel.

Læs mere om Probat her
Vil du have mere information omkring Mink klovakuumpumpen eller andre Busch produkter så klik her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.031