23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Innovation møder tradition, i et nyt centraliseret vakuumsystem

I over 50 år har Nordtyske Salzbrenner været kendt for deres kvalitets pølser. I takt med virksomhedens succes har Salzbrenner udvidet sine faciliteter, bla. et centralt vakuumsystem, til deres termoformningsmaskiner.

I over 50 år har Salzbrenner pølser været lig med kvalitet.

Grundlæggeren af Salzbrenner KG, Karlheinz Salzbrenner, forklarer virksomhedens filosofi således,
“Vi ønsker at lave pølser af højeste kvalitet, gennem lokalt produceret kød og naturlige ingredienser.”
En simpel ide der har været succesfuld frem til i dag. I starten solgte Salzbrenner produkter til restauranter og snackbarer, men leverer nu også til detail- og engros virksomheder i hele Nordtyskland.

Salzbrenner KG fokuserer på kogte produkter såsom Krakauer (polsk pølse), Bratwurst (stegepølse), Currywurst (pølse med karrysovs) og Kohlwurst (røget pølse til kålretter).
Salzbrenners koncept er at bringe friske produkter af høj kvalitet på markedet. Derfor er der ingen pasteuriseringsprocesser involveret i produktionen, hvilket begrænser produkternes holdbarhed til 3-4 uger.

Et optimalt logistiksystem er derfor nødvendigt for at kunne sende og leverer frisk produceret kød indenfor et par dage. Ved levering kvalitetskontrolleres det friske kød, hvorefter det vejes og hakkes i henhold til opskriften. Femoghalvfems procent af det forarbejdede kød er udbenet svinekød. Alle varianter  af pølserne afkøles umiddelbart efter kogningsprocessen, hvorefter de adskilles og pakkes.


Salzbrenner KG producerer mellem 15 og 30 tons kogte pølseprodukter dagligt. Produkterne kommer af opskrifter der indeholder naturlige krydderier og frisk kød fra lokale producenter. Produktionsteknologien som Salzbrenner anvender er yderst moderne, de bruger vakuum til emballeringsmaskinerne, som leveres af et centralt vakuumsystem fremstillet af Busch.
Salzbrenner bruger den nyeste teknologi til at fremstille og emballere produkterne, efter de nyeste hygiejnemæssige standarder, og mest økonomisk metoder.

Den vækst Salzbrenner havde, gjorde det nødvendigt løbende at øge produktionskapaciteten, selv om produktionsområdet på den gamle slagtehal i Hamburg, ikke kunne udvides.
I 2006 blev en ny bygning indviet, hvor man udnyttede pladsen mere optimalt. Den oprindelige vakuumforsyning til termoformningsmaskinerne var placeret i et adskilt lokale over produktionsområdet, for at forhindre, spildvarme fra pumperne trængte ind i det afkølede produktionsområde og dermed øgede omkostningerne til airconditioning.
Vakuum boosterer på termoformningsmaskinerne, forblev på pumperne. 
Denne opstilling viste sig dog at have en ulempe, da vakuumpumperne blev startet sammen med emballeringsmaskinerne og kørte næsten kontinuerligt hele arbejdsdagen.

 Reducerede energiomkostninger ved termoformning

For at reducere energiomkostningerne og forbedre pålideligheden, besluttede den produktionsansvarlige Christian Heitmann sidste år at centralisere vakuumforsyningen. Busch blev kontaktet, og designede derefter et centralt vakuumsystem til installation i det samme lokale, som de tidligere anvendte lamelvakuumpumper.

Dette centraliserede vakuumsystem genererer nu vakuum til fire termoformningsmaskiner og forsyner vakuum til emballage maskinerne. Der er installeret tre vakuumbeholdere mellem det centrale vakuumsystem og emballeringsmaskinerne, der fungerer som reservoirer for at opretholde et permanent vakuum på 30 til 40 mbar. Denne opstilling har den fordel, at vakuum er tilgængeligt umiddelbart ved starten af evakueringscyklussen.

Efter et års drift har det centrale vakuumsystem levet op til forventningerne.
Driftstiden for de enkelte vakuumpumper er blevet reduceret med 20 %, da pumperne kun kører, hvis det aktuelle behov kræver det. Det tidligere decentraliserede system havde en lamelvakuumpumpe på hver af maskinerne.

 Det nye system skaber betydelige energibesparelser ved at reducere:

-     Driftstiden for de enkelte vakuumpumper
-     Antallet af vakuumpumper i drift.
-     Energiforbrug til airconditioning.

Christian Heitmann anser den forbedrede pålidelighed for endnu en fordel. I tilfælde af nedbrud på en af vakuumpumperne, aktiveres der en reservepumpe automatisk uden produktionsafbrydelser eller driftsstop. Desuden er der ikke længere brug for, at vedligeholdelsespersonale går ind i produktionsområdet. Produktionsstop på grund af vedligeholdelse er blevet elimineret, da servicepersonalet har uhindret adgang til de enkelte vakuummoduler under produktion.

Christian Heitmann har også sat sin lid til Busch, når det gælder om at udføre vedligeholdelsesarbejde, da parterne har indgået en serviceaftale på 5 år, for hele vakuumsystemet.
Kontrakten gør det muligt for Salzbrenner at planlægge driftsomkostninger på forhånd og sikrer professionel og rettidig udførelse af alt vedligeholdelsesarbejde.

 
For at læse mere om mulighederne med serviceaftale hos busch tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047