23948sdkhjf
Del siden
Annonce

70 % energibesparelse hos Feinkost Dittmann

Feinkost Dittmann har i over 100 år produceret fødevare, i 2013 skiftede de til et centralvakuum system fra Busch, til deres pakkemaskiner, sammenlignet med deres tidligere system er deres energiforbrug faldet med 70 procent.

I over 100 år, har Feinkost Dittmann lavet specialiteter som Antipasti og delikatesser produkter. På fabrikken i Taunusstein, Tyskland, produceres både friske produkter som senere pakkes ind i plastbakker, samt konserves på glas.

I ”frisk afdelingen” hos Feinkost Dittmann i Taunusstein, pakkes alle produkter i plastbakker.
I denne proces suges luften først ud af emballagen, før der tilføres en CO2N2 gas blanding, som skal beskytte indholdet i pakken. Herefter bruges en syntetisk folie som plastkappe, for at give pakken en gastæt forsegling, før pakken lukkes med endnu en plastkappe. Denne type emballage garanterer, at iltindholdet er under én procent pga. evakueringen af luft og brug af beskyttelsesgas i emballagen.
Dette øger både produkternes holdbarhed, samtidig giver det produktet et flot udseende, med den gennemsigtige emballage.

I alt bruges 4 pakkemaskiner, til pakning af Feinkost Dittmanns produkter.
For at opnå det nødvendige vakuumniveau anvendes 6 olismurte lamelvakuumpumper med 5,5 kilowatt motorkraft hver som oprindelig blev installeret direkte på maskinen.
For at opnå en mere hygiejnisk produktion, samt for at mindske varmeniveauet i produktionen, blev pumperne senere installeret i et separat rum, overover produktionslokalet, og derfra forbundet til pakkemaskinerne.

Den tekniske projektleder, Andreas Lutz, var dog ikke særlig tilfreds med denne løsning, vakuumpumperne skulle stadig have meget vedligeholdelse, samt udsving og fejl i netværket blev først bemærket når pakkemaskiner viste en fejlmeddelelse, og automatisk lukke ned. Dette førte til gentagende produktion stop, på de individuelle pakkelinjer.
Dette fik Andreas Lutz til at kontakte Busch i 2013, i håb om at kunne finde en mere effektiv og pålidelig løsning. Der var dog et krav om, det samme netværk som bruges, og der skulle være mulighed for at opgraderer det på sigt.

Busch kom på en løsning som bestod af 4 Mink klovakuumpumper. Mink vakuumpumperne har den grundlæggende fordel, at de ikke kræver nogen form for drift væske i kompressionskammeret, derfor er vedligeholdelsesarbejdet næsten lig nul.
Mink klovakuumpumper anvender også berøringsfri teknologi, dvs. der ikke er nogen dele i kompressionskammeret som kommer i mekanisk kontakt, og som der dermed kan forårsager slitage. Den berøringsfri drift metode giver en høj grad af effektivitet og kræver således mindre motorkraft end almindelige vakuumpumper.

Centralvakuumsystemet blev installeret i slutningen af 2013.
systemet bestod af 3 vakuum beholdere med et volumen på 3.000 liter hver, koblet til Mink vakuumpumperne, dette sikrer, at der altid er det tilstrækkelige vakuum niveau tilgængelige på maskinerne, når de er nødvendige. Tidligere kørte alle 6 lamelvakuumpumper i gennemsnit 15 timer om dagen. Mink vakuumpumper i det nye centrale system styres således, at de kun kører når det er nødvendigt, derfor er de sjældent alle i drift samtidig. To af vakuumpumper med en standard motor sørger for der altid er et basis niveau.
De andre to vakuumpumper er frekvensstyret og slår derfor automatisk til når det er nødvendigt. Med denne intelligente løsning, tilpasser systemet selv den nødvendige hastighed, og forsyning af vakuum. Disse foranstaltninger reducerede drastisk driftstiden for de enkelte vakuumpumper, da ved normal drift kører alle 4 pumper ikke samtidig. Så Feinkost Dittmann centralvakuumsystem har tilstrækkelige kraftreserver til tilslutning af yderligere pakkemaskiner. Over tid er det meningen at forbinde yderligere en vakuumpumpe til systemet, som skal forsyne pakningen af konserves på glas, og derved erstatte den nuværende væskeringspumpe, for at opnå yderligere en energibesparelse

 3 år senere har projektleder Andreas Lutz gjort status over installationen, og han er yderst tilfreds.

- Reduktion af energibehovet med mere end 70 procent
- Drastisk reduktion af vedligeholdelse indsats
- Øget pålidelighed
- Ingen fejl og nedbrud

Vedligeholdelse af det nye centralvakuumsystem udføres af Busch for at sikre den pålidelige drift. Services består af et årligt eftersyn af pumperne, hvor der udføres målinger af det ultimative tryk, strømforbrug på hver af de individuelle vakuumpumper og et olieskift i gearkassen.

Vil du vide mere indenfor vakuumanvendelser til emballage tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047