23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB’s akselgeneratorer og turbochargers løfter energieffektiviteten på miljøvenlige fragtskibe

ABB’s teknologi spiller en vigtig rolle i reduktion af udledning på havet og ved kajen for Ro-Ro fragtskibe

 

ABB’s akselgeneratorer løfter energieffektiviteten på to DFDS fartøjer, der er designet til at leve op til de nyeste miljøbestemmelser. To akselgeneratorer installeres på hver af Ro-Ro fragtskibene, hvilket gør, at hovedmotorerne opererer på et bredere, mere optimalt hastighedsområde. Akselgeneratorsystemet får drivkraften fra hovedmotorerne, derved øges sikkerheden, hvis der skulle være fejl på hjælpemotoren. Skibenes hovedmotorer bliver også turboladet med ABB’s nyeste teknologi.

Juha Koskela, administrerende direktør for ABB’s Marine & Ports siger: ”Effektivitet og sikkerhed er hjørnestenene i søfartsindustrien, og vores akselgeneratorer indfører dette på begge DFDS skibe. Det er ikke kun en miljøvenlig teknologi, det er også en meget rentabel teknologi.”

Ved at bruge en alternativ energikilde, tillader akselgeneratoren optimering af hovedmotorerne og justering af stigning på propellerne, uanset skibets hastighed. Ved at tilføje belastningen til hovedmotoren forbedres den overordnede brændstoføkonomi. Systemet bliver skræddersyet til skibene, som vil være i drift i DFDS’ operationer i Nordsøen.

Akselgenerator systemet gør det også muligt for skibene at tage hensyn til lokalsamfundet og miljøet, når de kommer i havn, da det kan kombineres med shore-to-ship forsyning. Det betyder, at skibet kan lukke for hjælpemotorerne ved kajen, hvilket igen mindsker udslip og vibrationer.

To high performance A270-L turbochargers til totaktsmotorer blev valgt til hvert skib, hvilket reducerede brændstof og derigennem mindskede udslip yderligere. Til de typiske krav på langsomtgående skibsmotorer, tilbyder turbochargers en større fleksibilitet på motordrift: høj trykjustering til del- eller lavlast og designet til den højeste effektivitet ved langsom og ultra-langsom sejlads.

De to Ro-Ro’er med 6.700 lane meter kapacitet, er de største fragtskibe nogensinde, der bygges til DFDS. Skibene bygges på Jinling Shipyard i Kina med levering i begyndelsen af 2018 – med en option på yderligere 4 fartøjer.

Læs mere om ABB Marine her

 Om ABB

ABB er teknologisk førende inden for elektrificeringsprodukter, robotter, motorer, frekvensomformere, industriel automation og elnet. Vi betjener kunder inden for forsyning, industri samt transport og infrastruktur. Med mere end 125 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering, den elektriske omstilling og den fjerde industrielle revolution. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 132.000 medarbejdere.  www.abb.com

For mere information kontakt:
Michael D Christensen
Tlf: +45 20 12 08 48
Email: michael.d.christensen@dk.abb.com
 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716

Send til en kollega

0.031