23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB leverer hurtigladning til Norges største elbusprojekt

ABB skal levere hurtigladere til en unik elbus-satsning med forskellige elbus-mærker, der skal bidrage til fossilfri transport i Trondheim i 2019.

Trondheim satser stort på elektrisk transport. Det lokale bystyre har besluttet at indsætte 35 fuldt elektrisk drevne busser, heraf 25 fra Volvo og 10 fra Heuliez. Busserne skal køre på fire ruter og bliver Norges største el-bus-flåde.

Begge busmærker vil blive opladet af otte ABB Heavy Vehicle Chargers (HVCs) i et af verdens første projekter, hvor forskellige busproducenter bruger det samme ladesystem. Busserne vil blive drevet af Tide Buss i Trondheim på vegne af Trøndelag Landsting.

“Vores samarbejde med ABB gør det muligt for os at levere en løsning af høj kvalitet og stabilitet, og det gør det muligt for busoperatører fra forskellige selskaber at dele lade-infrastruktur, sagde Per Olav Hopsø, chef for landstingets transportudvalg i Trøndelag. “Løsningen giver os ikke kun stordriftsfordele og investeringsafkast, men hjælper os også med at understøtte en fremtidsorienteret tilgang til at levere førsteklasses moderne offentlig transport i vores region. Med hjælp fra innovative virksomheder som ABB vil offentlig transport i Trondheim snart være fossilfri”.

ABB’s HVC 450P ladere som indsættes, kan oplade elbusserne tilstrækkeligt på tre til seks minutter og  yder hver især 450 kW jævnstrøm. Laderne gør brug af OppCharge-standarden, som benytter en mastemonteret pantograf til at forbinde laderne med strømskinner på toppen af elbussen. Laderne vil blive opført ved endestationerne på de fire busruter, som hver har en længde på mellem 12-15 km. Busserne vil blive opladet ved endestationerne inden bussen returnerer til ruten. I september demonstrerede ABB i Storbritannien OppCharge ladeteknologien med en elektrisk bus fra Volvo, som er identisk med dem, der indsættes i Trondheim.

“Dette er et fantastisk eksempel på ABB’s engagement i udviklingen af standardbaseret teknologi, der kan understøtte multi-leverandørprojekter i stor skala”, sagde Tarak Metha, President for ABB’s Electrification Products division. “Vi er stolte af vores samarbejde med Tide Buss, som skal give Trondheim by en stærk eldrevet infrastruktur. Generelt ser vi en kæmpe efterspørgsel på vores markedsførende ladeløsninger til elektrisk transport”.

Laderne, som er en del af ABB’s Ability™ portefølje af on-line forbundne løsninger, gør det muligt for busoperatørerne at monitorere og konfigurere ladestationerne på afstand og proaktivt vedligeholde udstyret for at sikre optimal drift og oppetid.

HVC 450P laderne vil blive leveret i februar 2019 og forventes idriftsat i august samme år.  

Trondheim-aftalen er en fortsættelse af ABB’s engagement i bæredygtig mobilitet. ABB demonstrerede sine hurtigladere ved at installere dem i Davos, Schweiz, under World Economic Forum i januar i år. ABB har også indgået et partnerskab med Formel E, verdens første fuldt elektrisk drevne internationale FIA motorsportserie, som en del af sit engagement i understøttelsen af grøn elektrisk transport.

  

ABB er teknologisk førende inden for elektrificeringsprodukter, robotter, motorer, industriel automation og elnet. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilket som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer. Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 135.000 medarbejdere.  www.abb.com


For yderligere information venligst kontakt:
Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
 
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716

Kontaktperson

MH
Marianne Holstein
Marketingchef
+45 44504303 marianne.holstein@dk.abb.com

Send til en kollega

0.031