23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Temperaturmåling via Cleverhouse på Aalborg Portland

Aalborg Portland tog i foråret 2017, på foranledning af installatørfirmaet Bravida, Cleverhouse fra SoftControl i brug til temperaturmålinger.

Virksomheden bekostede installation af temperaturmålere hos 2 af deres kunder, så de kan måle temperaturen af cementen, lige inden den kommer i betonblanderen.

Produktteknisk konsulent Anya Roskjær Knudsen fra Aalborg Portland fortæller, at de på Aalborg Portland i en del år har haft temperaturmålere monteret på deres udleverings­siloer, så de kan følge med i temperaturen af cementen, når den forlader fabrikken. Informationen kan også anvendes i situationer, hvor Aalborg Portland får en henvendelse fra en kunde vedrørende temperaturen af den udleverede cement.

Ved at få adgang til temperaturmålingerne ude hos kunden har Aalborg Portland mulighed for at indsamle datamateriale vedrørende udviklingen af cementtemperaturen, fra den forlader Aalborg Portland, til den anvendes hos kunden.

Aalborg Portland anvender ligeledes temperaturmålingerne i forbindelse med under­søgel­ser foretaget i samarbejde med kunderne, hvor bl.a. cementtemperaturens indflydelse på betonens egenskaber undersøges.

Selve måleinstallationen kan tilgås både via SoftControl’s Cleverhouse app og website. Her kan der ses på måledata, og der er mulighed for at se grafer for, hvordan temperaturen har udviklet sig historisk. 

Her kan man vælge, hvorledes man vil se historikken fra en given dato, fra de sidste 8 timer / dag / uge / måned.

Produktteknisk konsulent Anya Roskjær Knudsen bruger yderligere et program, Energy Control FE, til at eksportere måledata ud i excel-regneark. At det er en mulighed, giver hende stor fleksibilitet i databehandlingen.

Aalborg Portland har ikke lige pt. planer om at installere flere temperaturmålere hos deres kunder, idet virksomheden lige nu har, hvad de har brug for. De er meget tilfredse med den temperaturmåling som SoftControl og Cleverhouse hjælper dem med og vil varmt anbefale systemet til andre, der kan have glæde af det.

Softcontrol A/S
Vodskovvej 135
9310 Vodskov
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34087245

Send til en kollega

0.064